Ingrediente: 1 pachet mare piscoturi, 250 ml frisca lichida, 2 pachete crema pentru prajituri, 500 ml lapte, 1 cutie compot ananas, 1 cutie finetti, jucarii. Preparare: Cele 2 pachete de crema se prepara cu 500 ml lapte conform instructiunilor. Piscoturile se insiropeaza cu compotul de ananas, se pun pe fundul unei cratite si pe peretii
Ingrediente: 1 ceasca lapte 1/2 ceasca unt (taiat in bucatele) 1/2 ceasca apa calda 3/4 ceasca zahar 2 pliculete drojdie 5-6 cesti faina 1 lingura scortisoara macinata 1 lingurita sare 5 oua bucati de jeleu aparat pentru ornat Preparare: Pune bucatile de unt intr-o cratita si topeste-l la foc mic,apoi adauga si laptele. Indeparteaza cratita
Ingrediente: 1 cana orez 3 cani apa 1 cutie mazare 1 cutie porumb 1 cutie ciuperci 1 catel de usturoi 2 cepe de apa 1 borcanel smantana slaba (150-200 g) 1 lingura otet balsamic verdeata proaspata nucsoara proaspat macinata sare, piper, ulei dupa gust Preparare: 1.Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul
Ingrediente: Blatul: 5 oua, 300 g zahar pudra, praf de copt, 100 g nuca macinata, 200 g faina, o cutie piscoturi Crema: o budinca de vanilie, 250 g lapte, 250 g unt Glazura: 150 g zahar, 3 linguri de apa, 100 g unt, 2 linguri cacao Preparare: Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, si 5
Ingrediente: foaie de aluat congelat pentru placinta oua fierte ceapa verde Preparare: Se taie suvite subtiri din aluat, care se impletesc in 3 pentru a forma manerul cosuletului, apoi din cercuri de aluat se formeaza cosuletele care se aseaza inr-o tava cu forme de briose, se coc pana se rumenesc. Dupa ce se racesc, se
Ingrediente: 1,5 kg mere golden 1 pachet aluat mare scortisoara unt zahar zahar pudra Preparare: Merele se curata de coaja, apoi li se scoate cotorul. In locul cotorului se pune o lingurita de zahar, un varf de lingurita de scortisoara si putin unt. Aluatul se imparte in patratele, cat sa acopere marul. Se pune marul
Ingrediente: 2 1/2 cani faina 3/4 pachet unt rece taiat bucatele 1 ou si un galbenus 2-3 linguri lapte caldut 1 lingurita sare 1 lingurita praf copt un praf bicarbonat 2 linguri zahar Ingrediente pentru umplutura: 6-7 mere mari coaja rasa de portocala 4 linguri zahar foarte putina nucsoara 1 albus scortisoara Preparare: Se amesteca
Ingrediente: Crema: 750 ml frisca lichida 700-750 g ciocolata alba 1 pliculet intaritor de frisca cateva picaturi de esenta de migdale sau lichior de cocos Blat 1: 3 oua 100 g zahar 100 ml ulei 100 ml lapte 100 g zahar 200 g faina 1 pac praf copt Blat 2: 5 albusuri 150 g zahar
Ingrediente: 400 g carne tocata 5 oua fierte 1 ardei capia rosu 2 ardei capia verzi cateva linguri de pesmet 1 ou crud 1 cutiuta de pateu de ficat de porc 1 legatura ceapa verde 1 salata verde 1 lamaie ulei de masline sare si piper Preparare: Carnea tocata se amesteca cu oul crud, ceapa
Ingrediente: 1 cartof, 1 mar, o bucata piept pui 2 lingurite de branzica de vaci Preparare: Se curata cartoful si marul in cubulete, se pun intr-un vas de yena cu putina apa la cuptor. Se acopera cu capac. Separat se fierbe pieptul de pui, apoi se pune la cuptor peste mar si cartof. Se lasa
Ingrediente: 1cana de spanac fiert 1/4 broccoli ulei de masline Preparare: Spanacul se spala broccoli la fel si se fierb separat. Se paseaza impreuna si se adauga putin ulei de masline la sfarsit daca se doreste putin mai acrisor se adauga in piure putina zeama de lamaie sau iaurt. Piureul se potriveste cu carnita pisata.
Ingrediente: 1kg 200 g carne curcan 250 g orez 2 cepe mari 2 oua 2 ardei capia 6 catei usturoi patrunjel verde taiat marunt 1 lingura chimen macinat sare, piper si chilly dupa gust 1 lingura vegeta ulei pentru uns drobul deasupra Preparare: Alegem si spalam orezul.Intr-o oala punem 1l apa, jumatate lingurita sare si
Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 2 linguri bulion 3 linguri smantana 4-5 linguri de cascaval ras pe razatoarea mica o legatura leustean Preparare: Intr-o cratita potrivita calim ceapa, apoi adaugam bulionul. Dupa 1 min adaugam spanacul si 1 litru de apa. Lasam sa fiarba, sa nu puneti mai multa apa, pentru ca spanacul lasa
Ingrediente: cateva felii de paine 3-4 felii sunca 3-4 felii salam Victoria 2-3 felii branza 2-3 felii cascaval 2 ridichii putin unt sau branza topita cateva masline verzi sau negre Preparare: Se iau feliile de paine si se taie pe margini pentru a indeparta coaja. Se unge cu unt o felie de paine, se pune
Ingrediente: 2 oua mari 4 albusuri 1/2 cana de piure de conopida (conopida fiarta si pasata) 2 lingurite de parmezan 1/4 ceasca de smantana slaba un praf de sare 1 lingura de unt Preparare: Intr-un bol mare se amesteca ouale, albusurile, smantana, conopida parmezanul si sarea intr-o tigaie de teflon. Se topeste untul apoi se
Ingrediente: pere, zahar brun, scortisoara , unt, frisca , inghetata Preparare: Se aleg doua pere mari foarte tari pe care le curetati si le taiati in sferturi. Se pune unt la topit in tigaie, se arunca si perele acolo si se intorc des ca sa le cuprinda untul. Cand s-au inmuiat se pune scortisoara si
Ingrediente: maruntaiele (ficatul, plamanii, rinichii, inima) si prapurele unui miel 3 cepe mari cate 4 legaturi ceapa verde si verdeata 3 felii franzela 100 ml lapte 3linguri ulei 4-5 oua otet 1 lingura margarina sare, piper Preparare: Se spala bine prapura si se lasa putin in otet. Speli maruntaiele in mai multe ape, le tai
Ingrediente: 100 gr zahar 3 galbenusuri de ou 150 gr unt 250 gr faina 50 gr nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri de rom 1 varf cutit de sare zahar vanilat Pentru decorat o punga nuca de cocos verde bomboane colorate cateva jeleuri o punga nuca de cocos alba un pachet frisca un
Ingrediente: oua fierte smantana mustar cascaval sarat ceapa verde sare si piper ardei gras colorat pt. ornament Preparare: Intotdeauna de sarbatorile de Paste avem la dispozitie multe oua fierte asa ca m-am gandit la o salata din oua fierte. Se dau ouale fierte pe razatoare, se amesteca cu mustar si smantana, cu cascaval ras (eu
Ingrediente: 150 g orez, 75 g sunca presata, 75 g cascaval, 100 g ciuperci din conserva, 50 g unt, 400 g supa de pasare. Pentru sos: 300 g suc de rosi, piper, cimbru, sare. Preparare: Orezul se fierbe 10 minute cu supa, apoi se introduce in cuptor. Cu aproximativ 5 minute inainte de a fi