Blat de cacao:
1 cana zahar,
1 cana ulei,
1 cana apa,
1 plic praf de copt sau amoniac,
esente de care vreti,
cacao,
faina cat cuprinde
Blat de mere:
150 gr zahar,
400 ml apa,
100 ml ulei,
50-100 gr nuci macinate,
4 mere rase,
praf de copt sau amoniac,
faina cat cuprinde.
Crema de caramel:
o cana cu zahar,
500 ml apa,
5 linguri pline cu faina,
jumatate pachet margarina,
cacao, esenta de rom
Crema de piersici:
1400 ml suc de piersici,
3 plicuri de budinca,
9 linguri cu zahar,
4 linguri de Gustin,
1 pachet cu margarina
Blatul de cacao:
1. Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul si zaharul pana la topirea acestuia.
2. Apoi se adauga faina, cacao, esentele si amoniacul.
3. Se tapeteaza tava, se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii
Blatul de mere:
1. Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita si se amesteca
2. Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta
3. Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata.
4. Apoi faina, amidonul si esenta de care vreti.
5. Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, care se pune in tava la cuptor.
Crema de caramel:
1. Se caramelizeaza zaharul
2. Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot
3. Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte si se da pe foc mic.
4. Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacao, aromele
Crema de piersici:
1. Se pune la fiert sucul cu budinca, amidonul si zaharul
2. Se da pe foc mic
3. Cand compozitia s-a racit, adaugam margarina cubulete
Montarea tortului:
1. blat de cacao insiropat
2. crema de piersici
3. blat de mere, insiropat cu sirop de rom
4. crema caramel