2 bucati salata verde (creata sau normala)
3 legaturi de ridichii
2 legaturi ceapa verde
2-3 castraveti
3-4 rosii (pentru un aspect mai interesant puteti folosi rosii cherry – galbene si rosii)
cateva feliute de branza de vaci
100 gr masline verzi
3-4 felii de sunca de Praga
2 oua fierte
Pentru dressing:
ulei de masline
zeama de la o lamaie
sare, piper
Salata verde se spala frunza cu frunza, in jet de apa rece. La fel si restul legumelor. Se taie sau se rupe in bucati, dupa preferinte. Eu prefer sa o toc. Ridichiile, ceapa, castravetii si rosiile se taie si ele, dar in feliute subtiri. Toate acestea se pun intr-un bol, iar peste ele se adauga branza de vaci, taiata in cubulete, sunca de Praga, la fel taiata in cubulete si maslinele verzi. Cele 2 oua se fierb pana devin tari si se folosesc pentru decor, sau se pot pune si in salata. Toate ingredientele se amesteca bine si apoi se adauga dressingul, facut din ulei de masline, amestecat cu zeama de la o lamaie si condimentat dupa gust, cu sare si piper. Se serveste imediat. Pofta buna!