5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de ulei
5 linguri faina
un praf de copt
zahar vanilat
un compot de ananas
ciocolata pentru decor
zahar colorat pentru ornat
2 plicuri de frisca
lapte
Se face un pandispan din ingrediente. Se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, se pune uleiul treptat, galbenusurile frecate se adauga si ele, praful de copt se amesteca cu faina, dupa care se adauga la la compozitia din oua. Se tapeteaza o oala putin mai mare cu faina, se pune compozitia si se coace la cutor preincalzit 30-45min. Se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca si se taie din doua parti paralele, dar foarte putin, cam 5 cm.
Dupa care se taie blatul mare in doua, obtinem 3 foi, care se insiropeaza si se pune prima foaie, se pune putina frisca batuta si jumatate din cutia de ananas. Se pune a doua foaie se insiropeaza si se face la fel ca la prima dupa care partile cele mici care s-au taiat, se unesc si se pun deasupra cumva la 3 sfert distanta de o pare a blatului in asa fel incat sa obtinem o macheta de masina. Se fac din ciocolata topita doua oglinzi care se baga la congelator sa se intareasca. Se orneaza cu frisca dupa care se finalizeaza cu celelalte ingrediente de ornat.