Ingrediente: 4 oua o cana de zahar 5 linguri de apa 2 linguri de ulei 1 cana faina zahar vanilat 500 gr cirese fara samburi (proaspete sau din compot) zahar pudra Preparare: Se pune zaharul cu 5 linguri de apa pe foc si se lasa pana se topeste. Albusurile se bat spuma tare, apoi, batand
Prajitura Alba ca Zapada este una din preferatele mele pentru ca gustul ei imi aminteste de copilarie. Este un desert usor de facut si pe gustul tuturor. Ingrediente pentru prajitura Alba ca Zapada: Pentru foi: 9 linguri ulei 9 linguri zahar 3 oua 4 linguri lapte 1 lingurita amoniac faina cat cuprinde Pentru crema: 1
Nu ştiu voi, dar eu sunt înnebunită după eclere. Iar de când am descoperit această reţetă, nu mă mai satur să o prepar: se face foarte repede şi uşor (ce-i drept, trebuie ţinută la rece înainte de a o servi) şi e delicioasă. Iată cum să prepari şi tu prăjitura Ecler, fără coacere. Ingrediente: 500 g
Este foarte sănătoasă şi gustoasă. Iată cum să prepari cea mai bună prăjitură cu morcovi, fără coacere. Ingrediente Pentru bază: • 2 ½ căni morcovi tocaţi (aproximativ 3-4 morcovi mari) • 1 cană nuci crude • 1 cană curmale fără sâmburi • ½ cană nucă de cocos neîndulcită mărunţită • 1 linguriţă scorţişoară •
De multe ori ai vrea să îi răsfeţi pe cei dragi (sau să îi impresionezi pe musafiri) cu un dulce delicios, însă nu ai prea mult timp la dispoziţie. pentru această prăjitură ai nevoie de doar 30 de minute, nu e nevoie să o coci şi, în plus, toată lumea se va linge pe degete.
Ingrediente Pentru pâinea prăjită: > 1 cană de lapte integral > 3-4 linguri ciocolată caldă (pudră instant) > 3 ouă mari > 4 linguri unt > 1 linguriţă esenţă de vanilie > un vârf de cuţit de sare > 8 felii groase de pâine Challah (sau orice alt tip de pâine preferi) Pentru crema
Să recunoaştem, nimic nu se compară cu o prăjitură cremoasă, delicioasă, în straturi, fără coacere, care e gata în doar 15 minute! Mai ales când straturile sunt din ciocolată şi unt de arahide. E atât de simplu de preparat, încât şi cei mici îţi pot da o mână de ajutor. Între noi fie vorba, reţetele
Noi i-am spus Prăjitura veseliei, dar tu o poți boteza cum vrei. Oricum s-ar numi, va fi tot delicioasă. Încearcă și tu rețeta! Ingrediente pentru 25 de prajiturele: 175 g unt 175 g zahar tos 3 oua de casa 175 g faina cu praf de copt 1/2 lingurita praf de copt 1 lingurita esenta de
Ingrediente: • 250 g biscuiți simpli, dulci • 125 g unt topit • 375 g cremă de brânză • 1/3 cană suc de lămâie • 400 g lapte condensat • 1 plic gelatină (10 g) • 2 lingurițe esență de vanilie • coaja de la 2 lămâi verzi Mod de preparare: În vasul
Ingrediente: • 150 g unt • 250 g ciocolată cu lapte • 150 g zahăr • 3 ouă mari • 150 g făină • 1 vârf de cuțit de sare • 300 g de bomboane de caramel • 2 linguri de smântână Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 180 °C. Topiți într-o cratiță,
Ingrediente: pentru blat • 1 cană făină • 1/4 cană zahăr pudră • 1/4 linguriță sare • 100 g unt nesărat, rece pentru crema de lămâie • 2/3 cană suc proaspăt de lămâie (de la aproximativ 6 lămâi verzi – lime) • 1+1/4 cană zahăr tos • 1/4 cană făină • 4 ouă • 2
Ingrediente: Pentru blat: 7 oua 150g zahar 8 linguri faina 1 praf de copt vanilie 1 pliculet zahar vanilat. Pentru crema: 300g mure (sau orice fructe de padure aveti)+100g zahar 500g frisca lichida 2 pliculete gelatina. sirop: 100g zahar 100 ml apa esenta rom. Pentru ornat: 2 pliculete jeleu mure Preparare: Pentru
Ingrediente: 250 gr unt 250 gr zahar 250 gr nuca 200 gr faina 1 plic praf de copt 6 oua (doar albusurile) Crema de unt 200 gr unt 200 gr zahar pudra 1 lingura rasa cafea instant (dizolvata intr-o lingura de rom) 1 lingura cacao 200 gr nuca Preparare: Se freaca
Ingrediente: 400 g zahar 200 g unt (margarina) 200 g nuca taiata bucati 5 oua Foi de napolitane Preparare: Pui 200 g zahar la topit. Zaharul ramas il bati cu ouale pana se omogenizeaza. Torni putin cate putin cimpozitia peste zaharul topit, amestecand continuu. Adaugi untul, pui nuca si amesteci pana se dezlipeste de
Ingrediente: Pentru sufleuri: unt pentru uns formele 50 g zahar tos + 2-3 linguri pentru tapetat formele 175 g ciocolata neagra, rupta in bucatele 2 linguri smantana grasa 4 galbenusuri 5 albusuri 2 linguri lichior de portocale sau rom un praf de sare Pentru sosul cald de ciocolata: 150 ml de smantana grasa 25 g
Ingrediente: Blat: 300 g biscuiti 100 g unt topit Crema: 600 g branza de vaci slaba 150 g zahar 4 oua sucul de la jumatate de lamaie 3- 4 linguri de smantana Decor: 3 4 linguri dulceata de afine 300 g afine Preparare: Pentru inceput, se pune branza si smantana intr-o sita si
Ingrediente: Pentru foi: 3 oua 8 linguri zahar 2 linguri miere 3 linguri ulei 1 lingura bicarbonat stins faina cat cuprinde colorant verde Pentru crema: 3 galbenusuri 170 gr zahar 4 linguri amidon 500 ml lapte 200 gr fistic 4 linguri zahar pudra 200 gr unt esenta de vanilie esenta de fistic Glazura: 100
Ingrediente: 6 oua 30 de gr faina 100 gr pesmet 120 gr zahar 1 pliculet de zahar vanilat un cubulet de unt pentru uns formele Pentru ornat : 400 ml frisca lichida 200 gr gem de capsune Sirop: 500 ml apa 250 gr de zahar 1/2 esenta de rom Preparare: Pentru aluat mixam albusurile
Ingrediente: 1 pachet unt 5 linguri zahar pudra 3 cani faina 2 cani zahar 1 lingura praf de copt 1 lamaie 4 oua Preparare: Intr-un bol, se amesteca untul si zaharul pudra. Se adauga doua cani de faina si se amesteca bine pana ce devine un aluat. Aluatul se pune intr-o tava si se
Ingrediente: Blat 7 oua 5 linguri faina 2 linguri cacao 7 linguri zahar 100 ml ulei 1 fiola esenta vanilie 1 plic praf de copt Crema 600 g branza de vaci 250 g unt 200 g zahar pudra 1 fiola esenta vanilie Jeleu 2 plicuri praf budinca vanilie 750 ml Fanta 5-6 linguri zahar