Să recunoaştem, nimic nu se compară cu o prăjitură cremoasă, delicioasă, în straturi, fără coacere, care e gata în doar 15 minute! Mai ales când straturile sunt din ciocolată şi unt de arahide. E atât de simplu de preparat, încât şi cei mici îţi pot da o mână de ajutor. Între noi fie vorba, reţetele care nu necesită coacere sunt perfecte pentru a-i implica şi pe copii în bucătărie.
Ingrediente (pentru 8 porţii):
Mod de preparare:
Mărunţeşte 16 biscuiţi şi amestecă-i cu cele două linguri de unt, apoi pune amestecul într-o tavă şi presează bine cu degetele.
Separat, într-un castron mare, bate crema de brânză cu untul de arahide şi 1 ceaşcă de zahăr, până obţii un amestec cremos (zahărul trebuie să se topescă).
Adaugă jumătate din frişca bătută peste stratul de biscuiţi din tavă şi întinde bine, apoi presară bomboane cu unt de arahide mărunţite.
Într-un alt castron mare, bate laptele, budinca de ciocolată şi zahărul rămas (½ ceaşcă) la viteză mică, timp de aproximativ 2 minute, până se omogenizează, apoi amestecă totul cu frişca rămasă şi întinde peste bomboanele cu unt de arahide mărunţite.
Pentru decor, mărunţeşte biscuiţii rămaşi şi presară-i deasupra.
Acoperă tava şi lasă la rece cel puţin 3 ore înainte de a servi.
Sursa: letsdishrecipes.com