Ingrediente pentru 25 de prajiturele:
- 175 g unt
- 175 g zahar tos
- 3 oua de casa
- 175 g faina cu praf de copt
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom
- 500 g glazura fondanta care poate fi rulata
- 4 linguri gem de caise
- 250 g de cacao
Mod de preparare
1. Incalziti cuptorul pana la 4/180°C. Ungeti o tava de 20 cm2.
2. Bateti untul cu zaharul pana cand obtineti un amestec moale si pufos; adaugati ouale pe rand.
Presarati faina, praful de copt, praful de cacao si 1/2 lingurita de sare; adaugati esenta de rom si bateti compozitia pana obtineti o pasta compacta.
Turnati amestecul in tava si coaceti-l 25 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese perfect curata. Lasati prajitura sa se raceasca, apoi taiati-o in 25 de bucatele patrate.
3. Impartiti glazura fondanta in 25 de bucati. La fiecare prajitura, intindeti glazura astfel incat sa acopere partea superioara si partile laterale ale acesteia.
Ungeti putin gem pe prajitura si intindeti glazura fondanta deasupra, ajustand-o pe partile laterale cu degetele; indepartati glazura in exces cu un cutit ascutit.
4. Desfaceti glazurile colorate, decupati cercuri si litere si lipiti-le, cu gem, pe prajituri.