Ingrediente: Blat: 15 mere 100ml ulei 3 linguri cacao 1 pahar gris 2 pahare faina 2 plicuri praf de copt scortisoara Glazura: 3 linguri margarina, 3 linguri zahar 1lingura cacao. Preparare: Se dau merele pe razatoare. Se presara deasupra zaharul, cacao, uleiul si se amesteca. Se lasa la rece o ora. Se adaoga praful de
Ingrediente: Pentru blat: 7 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri ulei, 1 praf de copt, 10 linguri faina Pentru sirop: 400 ml apa, 10 linguri zahar Crema: un plic „Creme Ole” de capsuni de la Dr Oetker, care se prepara conform instructiunilor Glazura: 4 patrate de ciocolata alba menaj, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte
Ingrediente: Blat: 400 g faina 400 g zahar 400 g smantana 4 oua 1 praf copt 1 zahar vanilinat 1 fiola esenta de vanilie unt si faina pentru uns tava Umplutura: 400 g branza dulce 150 g zahar 2 oua 2 linguri faina stafide coaja de lamaie/portocala Preparare: Se bat ouale cu zaharul si zaharul
Ingrediente: Blat: 6 oua, 6 linguri, zahar, 50 ml ulei, 5 linguri, faina, 2 linguri.cacao, 1praf decopt. Crema: 300 gr. branza dulce, 250 gr. zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1pachet margarina piersici din compot Glazura: 1 pachet gelatina rosie, 2 linguri zahar, 250 ml apa Preparare: Blatul: Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugi
Ingrediente: 4 oua, o cana zahar, 250 g faina, 100 ml ulei, 150 ml lapte, 1 praf de copt, esenta sau coaja de citrice, 1 borcan de 800 g visine. Preparare: Se bat albusurile cu zaharul spuma, se adauga galbenusurile, esenta sau coaja de citrice(ce ai la indemana),uleiul amestecand pina se incorporeaza.Se toarna in ploaie
Ingrediente: 400 g de biscuiti 2 borcanele de iaurt 10 linguri de zahar un pliculet de nes 2 pliculete de zahar vanilat 2 pliculete de gelatina 200 ml lapte 2 linguri de cacao esenta de rom Preparare: Intr-un borcanel de iaurt, punem un pliculet de zahar vanilat, 5 liguri de zahar si un pliculet de
Ingrediente: Blat: 250 gr zahar 50 gr untura 600 gr faina 3 linguri miere de albine topita 4 linguri de lapte 2 oua 1 praf de copt cacao Crema: 4 budinci 1,5 l lapte 250 gr zahar 250 gr margarina Preparare: Faina, untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt
Ingrediente: 6 oua, 2 cani zahar, 3/4 cana ulei, 1/2 cana apa (sifon), 1 praf de copt, arome (esenta, coaja rasa de lamaie) visine sau cirese 3 cani faina. Preparare: Se bat albusurile cu mixerul cu o cana zahar pana incepe sa se faca spuma. Separat se bat galbenusurile cu cealalta cana de zahar. Se
Ingrediente: Blat: 6 oua, 6 linguri nuca macinata, 6 linguri zahar praf, 3 linguri faina Crema: 200 g unt, 200 g zahar praf, 6 galbenuse, 1 lingura ness, 300 g nuci uscate in cuptor zdrobite cu sucitorul Preparare: Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, apoi amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina, albusurile batute spuma si la
Ingrediente: 250 g faina, 1 plic zahar vanilat, 80 g unt moale, 100 g alune zdrobite nu foarte marunt, 8 oua, 3 linguri zahar Preparare: Se bat albusurile, cu putin zahar, se adauga putin cate putin zaharul, la fel cate un albus apoi se adauga alunele zdrobite, untul si faina. Se pune aluatul intr-o tava
Ingrediente: Blatul: 10 albusuri, 300 g zahar, 300 g nuca macinata, o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie, 3 linguri faina Crema: 10 galbenusuri, 300 g zahar, 250 g unt Preparare: Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga nuca macinata, o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie si faina. Se coc
Ingrediente: 4 oua 1 cana zahar 5 linguri de apa 3 linguri de ulei 2 cani de faina arome 1 lingura cacao 400 gr visine 2 plicuri crema vanilie 800 ml lapte ciocolata rasa Preparare: Se pun la fiert cele 5 linguri de apa, cu o cana zahar. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat,
Ingrediente: 2 cani si 1/4 cu faina; 2 lingurite si 1/2 praf de copt; 1/2 de lingurita cu sare; 1 cana si 1/4 cu zahar alb; 1/2 de cana cu unt; 1 cana lapte; 1 lingurita esenta de vanilie; 4 albusuri de ou. Preparare: 1. Pentru inceput, pregateste-ti forma pentru prajitura, care trebuie sa fie
Ingrediente: 400 gr faina 1 pachet margarina pentru prajituri 4 oua 2-3 linguri zahar o cana lapte 1 pliculet praf de copt un borcanel de gem de cirese, sau ce aveti nuca zdrobita Preparare: Intr-un bol amestecam cu mixerul galbenusurile de la oua, laptele, margarina si zaharul. Apoi adaugam treptat faina si praful de
Ingrediente: Blatul: 5 oua, 300 g zahar pudra, praf de copt, 100 g nuca macinata, 200 g faina, o cutie piscoturi Crema: o budinca de vanilie, 250 g lapte, 250 g unt Glazura: 150 g zahar, 3 linguri de apa, 100 g unt, 2 linguri cacao Preparare: Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, si 5
Ingrediente: Crema: 750 ml frisca lichida 700-750 g ciocolata alba 1 pliculet intaritor de frisca cateva picaturi de esenta de migdale sau lichior de cocos Blat 1: 3 oua 100 g zahar 100 ml ulei 100 ml lapte 100 g zahar 200 g faina 1 pac praf copt Blat 2: 5 albusuri 150 g zahar
Prajitura de post cu miere si nuci este un deset usor de preparat perfect pentru pedioada din post in care ai pofta de ceva bun si dulce, dar sanatos in acelasi timp. Ingrediente: Blat: 600 g faina, 4 linguri miere de albine 3 linguri margarina 3 linguri ulei apa minerala (aprox. jumatate de cana) Crema:
Ingrediente: Blatul: 200 g zahar 250 g faina 2 linguri miere 1 ou 1 lingurita praf de copt zeama de lamaie sau hellas 3 linguri ulei 100 g lapte 1 praf de sare ulei si faina pentru tapetat tava Crema: 1 pachet de unt sau margarina 250 g zahar 100 g lapte 50 g cacao
Ingrediente: Blat: 2 cani mere rase 2 cani zahar 2 cani faina 3 oua 1 lingurita bicarbonat alimentar 2 linguri lapte Glazura: 1/2 pachet unt 10 linguri lapte 10 linguri zahar 2 linguri cacao Preparare: Se rad merele fara coaja, se amesteca cu zaharul, faina, galbenusurile, lapte si bicarbonatul stins in zeama de lamaie.
Ingrediente: Pentru foi: 50 gr unt 1 ou 150 gr zahar 2 linguri miere 4 linguri lapte 450 gr faina 1 lingurita praf de copt Pentru crema: 500 ml lapte 3 galbenusuri 200 gr unt 200 gr zahar pudra Pentru glazura: 200 gr ciocolata menaj Preparare: Intr-o cratita se inmoaie untul, dupa care se adauga