Ingrediente:
• 150 g unt
• 250 g ciocolată cu lapte
• 150 g zahăr
• 3 ouă mari
• 150 g făină
• 1 vârf de cuțit de sare
• 300 g de bomboane de caramel
• 2 linguri de smântână
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180 °C.
Topiți într-o cratiță, la bain-marie, untul și ciocolata, amestecând bine. Adăugați zahărul și ouăle, omogenizați, apoi puneți făina și sarea și amestecați din nou până obțineți un aluat. Acesta îl împărțiți în două. Tunați prima jumătate într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și coaceți aproximativ 10-15 minute. Procedați la fel și cu cealaltă jumătate de aluat.
Pentru cremă topiți într-o cratiță bomboanele de caramel cu untul și adăugați smântâna amestecând continuu. Peste prima parte de aluat copt și răcit turnați crema fierbinte, uniformizați-o cu ajutorul unei spatule și acoperiți cu cealaltă parte de aluat. Lăsați minim jumătate de oră la frigider înainte de tăiere.