Blat:
300 g biscuiti
100 g unt topit
Crema:
600 g branza de vaci slaba
150 g zahar
4 oua
sucul de la jumatate de lamaie
3- 4 linguri de smantana
Decor:
3 4 linguri dulceata de afine
300 g afine
Pentru inceput, se pune branza si smantana intr-o sita si se lasa sa se scurga tot zerul.
Pentru blat, se faramiteaza biscuitii, fie intr-un robot, fie cu facaletul pana se transforma in frimituri fine. Apoi se omogenizeaza cu untul topit.
Se pune intr-o tava cu peretii detasabili, se preseaza cu dosul unei linguri si se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade.
Dupa ce a lasat zer, se amesteca branza cu smantana, zaharul, galbenusurile si sucul de lamaie.
Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza in amestecul de branza.
Se toarna peste blat si se baga in continuare in cuptor pentru 45-60 minute pana cand daca se misca tava, miezul se misca o data cu ea, ca o gelatina.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, se unge cu dulceata de afine si apoi se presara afinele.