6 oua
30 de gr faina
100 gr pesmet
120 gr zahar
1 pliculet de zahar vanilat
un cubulet de unt pentru uns formele
Pentru ornat :
400 ml frisca lichida
200 gr gem de capsune
Sirop:
500 ml apa
250 gr de zahar
1/2 esenta de rom
Pentru aluat mixam albusurile cu zaharul,adaugam galbenusurile,faina si pesmetul si la final zaharul vanilat.
Formele le ungem cu unt si apoi le umplem cu aluat cam trei sferturi .Coacem 20-25 de minute in cuptorul incalzit inainte la foc moderat.Cand sunt gata le scoatem din forme si le lasam la racit.
Dupa ce s-au racit complet taiem fiecareia cate un capacel.
Pentru sirop punem pe foc apa cu zaharul si amestecam pana se topeste.Dam de pe foc si cand este rece adaugam jumatate de esenta de rom.
Insiropam din abundenta fiecare savarina,ornam cu frisca batuta si ungem capacelul cu gem de capsune.
Le lasam cateva ore la frigider si apoi servim.