Ingrediente: 300 g unt, 6 oua, 400 g zahar, 400 g faina, coaja de lamaie, 1 lingurinta bicarbonat de amoniu, 1 kg visine curatate de samburi si presarate cu zahar, nuca pisata Preparare: Cu ajutorul mixerlui, se freaca untul cu jumatate din cantitatea de zahar si doua oua. Se incorporeza treptat restul de zahar si
Ingrediente: 7 oua, 16 linguri de zahar, 16 linguri de ulei, 18 linguri de faina, fructe proaspete sau din compot. Preparare: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Separat, se freaca galbenusurile cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se incorporeaza totul cu faina. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Ingrediente: 600g faina, 200g zahar pudra pentru aluat, 150g zahar pudra pentru crema, 200g zahar tos pentru spuma, 4 oua, 1 pachet margarina, 1/2 pachet unt, 2 borcane gem de macese, 1 sticluta esenta rom, 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, 1 lingura cacao, lapte daca e nevoie (la aluat). Preparare: Foile: se freaca faina
Ingrediente: 3 oua 1 kg mere 4 linguri faina scortisoara 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 plic zahar vanilat 150 g pesmet Preparare: Speli si cureti merele de coaja si samburi. Le maruntesti, adaugi ouale, scortisoara, bicarbonatul, zaharul vanilat si pui faina cat sa nu se desfaca compozitia. Lasi 20 min la rece. Pui pe
Ingrediente: Pentru blat: 400 g zahar 400 g smantana (14 linguri) 10 linguri faina 2 linguri cacao 1 lingurita bicarbonat stins 4 oua Pentru glazura: 8 lingurite cafea strecurata 2 linguri cacao 8 linguri zahar 200 g unt Preparare: Galbenusurile se freaca cu zaharul si cacao. Se pune smanatana, bicarbonat, faina, aromele si albusurile batute
Ingrediente: 2 pahare si jumatate de zahar (pahar de 250 ml) 1 pahar de lapte 3 linguri cu varf de cacao 200g de unt 1 pahar si jumatate de faina 5 oua un plic de zahar vanilat un praf de copt Preparare: Fierbem in bain-marie (adica punem intr-o oala mica ingredientele si oala mica o
Prajitura de post cu cacao si gem este unul din deserturile care ma duc cu gandul la copilarie. Imi amintesc si acum cum, atunci cand mama pregatea prajitura de post cu cacao si gem, venea un miros de vis din bucatarie. Ingrediente: Pentru blat: 5 linguri gem (de orice fel) 2 cani zahar 2 lingurite
Ingrediente: Ingrediente pentru 3 foi: 1 ou, 1 praf de sare, 10 linguri lapte, 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingura amoniac, 1 lingurita zeama lamaie, faina cat cuprinde, hartie de copt pentru tava Pentru umplutura: 200 g gem, 100 g nuca prajita si macinata fin, 250 g zahar, 3 linguri faina, 200 ml
Ingrediente: 2 cesti afine 1 lingura faina 1/2 ceasca miere 2 linguri suc de lamaie 1 1/2 cesti faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 1/2 ceasca miere 2 oua 1/4 ceasca lapte 2 linguri suc de lamaie 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingurita esenta de vanilie 6 linguri unt topit
Ingrediente: Blat: 240 g zahar pudra 240 g unt 6 oua 240 g faina 2 linguri cacao 1/2 pachet praf de copt Crema: 100 g unt 60 g zahar pudra o lingura esenta rom o lingura cacao 1 pachet zahar vanilat Pentru ornat: nuca de cocos rasa 1 -2 linguri de zeama de lamaie 150
Ingrediente: Aluat: un pahar de faina, o lingura zahar, 2 linguri de unt, un praf de bicarbonat, un ou, 1/2 pahar de smantana Umplutura: 1/2 kg capsuni Crema: 3 oua intregi, un pahar zahar, 1/2 pahare de smantana Preparare: Capsunile se spala si se lasa la scurs o jumatate de ora intr-o sita. Se pune
Ingrediente: Blat: 6 oua 300 g zahar tos 1 plic praf de copt 200 g faina 6 linguri de apa 3 linguri cacao sare Crema si umplutura: 3-4 banane mari 1 pachet unt 1 ou 200 g zahar 2 linguri faina vanilie 200 ml lapte ciocolata rasa Preparare: Pentru blat se amesteca galbenusurile cu o
Ingrediente: 1 kg malai (de preferat sa nu fie grisat) 200 g faina 300 g zahar 1 cub drojdie proaspata 1 esenta vanilie 6 linguri ulei 100 g stafide Preparare: Se amesteca malaiul cu zaharul si se toarna apa fierbinte peste acestea, astfel incat sa se innmoaie toata cantitatatea. Separat se pune drojdia la inmuiat
Ingrediente: 250 gr margarina 350 gr zahar 480 gr faina 7 oua 1/2 plic praf de copt 1 esenta de rom coaja rasa de la 1 lamaie 4 linguri cacao Preparare: Cele 250 gr rama se freaca bine cu 350 gr zahar si apoi se adauga treptat ouale intregi amestecandu-se bine pana se omogenizeaza. Adaugam
Ingrediente: – 12 linguri cu zahar – 2 pliculete zahar vanilat – 4 oua – 9 linguri ulei – 10 linguri lapte (caldut) – 15 linguri cu varf de faina – 1 pliculet praf copt – aprox 700-800 gr visine fara samburi Preparare: Se freaca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul,
Ingrediente: 2/3 cana de lapte 4 linguri de unt topit 1 lingura de zahar 1 cana de germeni de grau sau alte cereale 1 cana de faina Preparare: Amesteca laptele cu untul si zaharul. Adauga germenii de grau si faina, pana se obtine o coca tare. Taie coca in forme rotunde, pe care le pui
Ingrediente: Pentru foi: 250 gr.zahar pudra 80 gr margarina 3 linguri miere de albine fierbinte 2 oua 4 linguri de lapte 1 lingurita de bicarbonat stins in lamie sau otet faina cat cuprinde, sare Pentru crema: 4 budinci de vanilie 1 l lapte 200 gr zahar pudra 1 cutie margarina Pentru glazura: 150 gr zahar
Ingrediente: Blat: -200 gr. zahar tos -5 oua (albusuri) -200 gr.nuca macinata -3 linguri de faina -1 praf de copt – sare – o foaie de napolitana din comert Crema: – 200 gr. zahar – 1 pachet de margarina – 5 galbenusuri frecate cu 5 linguri de zahar – 200 gr nuca taiata bucatele –
Ingrediente: – 3 oua – 8 linguri zahar – 9 linguri gris – 1 plic zahar vanilat – 1/2 litru lapte Preparare: Se bat albusurile de ou, se adauga in ploaie 6 linguri de zahar, apoi se adauga galbenusurile si grisul. Se pune in tava si se introduce la cuptor 25 min. Apoi se scoate
Ingrediente: Ingrediente: 160 g faina 140 g unt sau margarina 250 g zahar pudra 2 oua 2 banane 60 g nuci macinate 4 lingurite cu smantina 1 lingurita bicarbonat 1 varf de cutit de sare 1 pachet zahar vanilat Preparare: Mod de preparare: Untul sau margarina se freaca cu zaharul pana devine o crema. Se