Ingrediente pentru crustă: • 200 g făină • 100 g unt • 50 g zahăr • 1 ou • praf sare • 50 ml apă rece Ingrediente pentru cremă: • 400 ml lapte • 200 g zahăr • 6 gălbenuşuri • miezul de la un baton de vanilie • 40 g făină • 40 g
Crumble este un desert rapid şi delicios, care îl va ajuta pe bebe să descopere texturi diferite, de la fructele moi şi fine, la biscuiţii crocanţi. Ingrediente (pentru 2 porţii): 1 banană 30 g căpșuni 1 portocală 4 biscuiţi Mod de preparare: Curăţaţi banana şi tăiaţi-o în bucăţi mici. Spălaţi căpşunile şi scoteţi-le codiţele.
Ingrediente: Pentru budincă: • 300 g orez • 200 g zahăr • 1 l lapte • 1 plic budincă de vanilie • 4 ouă • 300 g căpșuni • 1 plic zahăr vanilat • un praf de sare • 1 lingură pesmet • unt pentru uns tava Pentru sosul de căpșuni: • 4 căni căpșuni
Ingrediente Pentru blat: • 125 g făină • 50 g zahăr • 1 gălbenuș • 75 g unt • 1 praf de copt • 1 praf de sare Pentru cremă: • 1/2 kg smântână • 1 cutie compot de ananas • 300 g zahăr • coajă rasă de portocală și lămâie • 2 pliculețe zahăr
Ingrediente Pentru blat: 160 g unt • 160 g zahăr • 4 ouă • 160 g migdale • 160 g ciocolată • 80 g făină • coajă rasă de lămâie • un vârf de linguriță de cuișoare și unul de scorțișoară Pentru umplutură: 300 g frișcă • dulceață de vișine Mod de preparare: Se freacă spumă untul, se adaugă treptat zahărul și cele
Ingrediente Pentru aluat: • 500 g făină • 250 ml smântână • 2 ouă • 100 g zahăr • 50 g unt • 1 praf de copt • coaja de la o lămâie Pentru cremă: • 200 g unt • 150 g zahăr • 100 g nuci măcinate • 2 ouă • 30 g cacao • 30 ml rom • 2 linguri lapte (sau 30 ml apă) • 1 pachețel
Ingrediente: Pentru blat: 7 oua 150g zahar 8 linguri faina 1 praf de copt vanilie 1 pliculet zahar vanilat. Pentru crema: 300g mure (sau orice fructe de padure aveti)+100g zahar 500g frisca lichida 2 pliculete gelatina. sirop: 100g zahar 100 ml apa esenta rom. Pentru ornat: 2 pliculete jeleu mure Preparare: Pentru
Ingrediente: 20 de capsuni 200 grame ciocolata de menaj 1 lingura de ulei Preparare: Spalati si stergeti bine fructele. Topiti ciocolata in bain marie. Incorporati uleiul in ciocolata. Lasati sa se raceasca ciocolata si cand incepe sa se intareasca, inmuiati capsunele pe jumatate in ciocolata, tinandu-le de codita. Capsunele in ciocolata se aranjeaza cu
Ingrediente: 250 gr unt 250 gr zahar 250 gr nuca 200 gr faina 1 plic praf de copt 6 oua (doar albusurile) Crema de unt 200 gr unt 200 gr zahar pudra 1 lingura rasa cafea instant (dizolvata intr-o lingura de rom) 1 lingura cacao 200 gr nuca Preparare: Se freaca
Ingrediente: Blat: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie Spuma de capsuni: 150-200 g capsuni 100 ml frisca lichida 2 lingurite gelatina 3-4 linguri suc de portocale 4-5 linguri zahar Preparare: Pentru blat se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta
Ingrediente: 400 g zahar 200 g unt (margarina) 200 g nuca taiata bucati 5 oua Foi de napolitane Preparare: Pui 200 g zahar la topit. Zaharul ramas il bati cu ouale pana se omogenizeaza. Torni putin cate putin cimpozitia peste zaharul topit, amestecand continuu. Adaugi untul, pui nuca si amesteci pana se dezlipeste de
Ingrediente: Pentru sufleuri: unt pentru uns formele 50 g zahar tos + 2-3 linguri pentru tapetat formele 175 g ciocolata neagra, rupta in bucatele 2 linguri smantana grasa 4 galbenusuri 5 albusuri 2 linguri lichior de portocale sau rom un praf de sare Pentru sosul cald de ciocolata: 150 ml de smantana grasa 25 g
Ingrediente: 4-5 pere (nu foarte coapte) 250 ml vin alb demisec scortisoara nucsoara, cuisoare (dupa gust) 3-4 linguri zahar sucul de la o jumatate de lamaie 1 pachet aluat de foietaj Preparare: Se curata perele, fara a taia coditele, si se scot samburii. Se taie putin din baza perelor, astfel incat acestea sa stea
Ingrediente: Blat: 300 g biscuiti 100 g unt topit Crema: 600 g branza de vaci slaba 150 g zahar 4 oua sucul de la jumatate de lamaie 3- 4 linguri de smantana Decor: 3 4 linguri dulceata de afine 300 g afine Preparare: Pentru inceput, se pune branza si smantana intr-o sita si
Ingrediente: Pentru foi: 3 oua 8 linguri zahar 2 linguri miere 3 linguri ulei 1 lingura bicarbonat stins faina cat cuprinde colorant verde Pentru crema: 3 galbenusuri 170 gr zahar 4 linguri amidon 500 ml lapte 200 gr fistic 4 linguri zahar pudra 200 gr unt esenta de vanilie esenta de fistic Glazura: 100
Ingrediente: 100 g unt moale 100 g zahar tos 2 oua 100 g faina 1 lingurita praf de copt o lingura de cacao 1 lingura de lapte 50 g ciocolata zdrobita in cuburi mici Pentru decor 150 g crema de branza 100 zahar pudra 50 g ciocolata rasa Preparare: Intr-un bol bateti untul cu
Ingrediente: Pentru aluat: o cana untura( sau ulei) o cana zahar 2 lingurite amoniac stins in otet 3 oua 900 g faina Pentru umplutura: un pachet margarina o cana zahar 8 oua 2 linguri cacao esenta de rom nuci macinate Preparare: Amesteci toate ingredientele de la aluat si framanti o coca
Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja Sare 3 galbenusuri Faina 800 g caise Zahar cubic 150 g unt 100 g pesmet Smantana Zahar pudra Preparare: Se curata cartofii de coaja si se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, galbenusuri si faina Se curata caisele de coaja si
Ingrediente: 160 g faina 100 g zahar 1 ou 80 ml ulei 90 ml iaurt 1 plic praf de copt 100 g ciocolata 1 banana pasata esenta de vanilie Preparare: Intr-un bol se amesteca faina si praful de copt. Separat se mixeaza ouale impreuna cu uleiul, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie. Se incorporeaza
Ingrediente: 200 gr ciocolata ( cu un continut ridicat de cacao) 150 ml smantana pentru frisca 100 gr unt 30 ml coniac, 1 lingurita rom Preparare: Pentru inceput, ciocolata se marunteste si se pune intr-un bol. Smantana se pune intr-un vas pe foc si amestecam pana ajunge aproape de punctul de fierbere , fara sa