Ingrediente
Pentru blat: • 125 g făină • 50 g zahăr • 1 gălbenuș • 75 g unt • 1 praf de copt • 1 praf de sare
Pentru cremă: • 1/2 kg smântână • 1 cutie compot de ananas • 300 g zahăr • coajă rasă de portocală și lămâie • 2 pliculețe zahăr vanilat • 12 foi de gelatină
Mod de preparare
Se cerne făina cu praful de copt, se adaugă zahărul, gălbenușul și untul și se amestecă până se obține un aluat moale. Se pune la copt.
Smântâna cu 1/8 din sucul de ananas se amestecă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, coaja rasă de portocală și lămâie. Gelatina se ține 5 minute în apă rece, se dizolvă în suc de lămâie fierbinte, apoi se amestecă cu crema.
Peste blat se pune crema, se garnisește pe deasupra și pe margini (după preferință) cu felii de ananas și se dă la rece pentru a se închega.