Blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Spuma de capsuni:
150-200 g capsuni
100 ml frisca lichida
2 lingurite gelatina
3-4 linguri suc de portocale
4-5 linguri zahar
Pentru blat se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor.
Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 8-10 minute, in cuptorul deja incins.
Se scoate blatul din tava si se aseaza impreuna cu hartia, pe un prosop umed, se ruleaza cu totul si se lasa sa se raceasca.
Pentru spuma se taie capsunile in bucati mici si se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu sucul de portocala si zaharul.
Se lasa sa fiarba 5-6 minute. Se adauga gelatina inmuiata mai intai in 3 linguri apa si topita pe baie de aburi. Se da la rece. Se bate frisca pana isi dubleaza volumul si se adauga jeleul de capsuni bine racit.
Se desface rulada, se intinde spuma de capsuni si se ruleaza cu ajutorul prosopului. Pe masura ce se ruleaza se desface si hartia de copt.