Ingrediente: 280 g faina 300g zahar pudra 1 lingura praf de copt 3 /4 lingurita scortisoara macinata 125 ml ulei de nuca sau ulei de masline 2 oua 4 albusuri 175 ml cafea pentru espresso sau alta cafea neagra, la temperatura camerei 2 lingurite cacao 1 lingurita esenta de rom 2 linguri zahar cernut pentru
Ingrediente: 400 g afine proaspete sau congelate 70 g zahar 1 lingurita scortisoara 115g unt 200 g zahar vanilat 1 ou 1 albus 1 lingura coaja de lamaie rasa 400 g faina 300 ml lapte semidegresat Preparare: Se freaca untul cu zaharul pudra, se adauga oul, albusul si coaja de lamaie si se mixeaza
Ingrediente: Pentru blat: 200 gr faina 100 gr. unt 2 oua zahar Pentru umplutura: 1 budinca de vanilie 1 plic gelatina rosie capsuni Preparare: Se cerne faina, se face loc la mijloc si se pune o lingurita de zahar, sare, o lingura de apa rece, oul, untul. Se framanta repede, se aduna la
Ingrediente: 4 cesti cu lapte 1 ceasca orez zahar vanilat 3 linguri zahar 1 praf de sare 250g frisca fructe zaharisite sau dulceata 2 linguri rom Preparare: Se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert cu 4 cesti de lapte si zaharul vanilat Se fierbe incet pe foc mic,
Ingrediente: Pentru blat: 9 oua 9 linguri zahar 8 linguri faina 3 linguri cacao sirop Pentru crema 300g unt 150g zahar 1 / 2 pahar apa 100g ciocolata 3 linguri cacao Preparare: Se freaca galbenusurile impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza usor faina si se amesteca usor. Inglobeaza si albusurile batute spuma cu cacao.
Ingrediente: 250 ml ulei de masline 400 g faina 300 g zahar esenta de vanilie 2-3 linguri esenta de fistic 300 ml apa un praf sofran pentru culoare 600 g fistic prajit Preparare: Se incinge uleiul, se adauga faina si se incorporeaza usor sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca 3-4 minute la foc
Ingrediente: 2 oua 300 ml lapte 150 ml apa minerala 3-4 linguri frisca un praf sare 6 linguri faina 50 ml unt coaja de lamaie un plic zahar vanilat 2-3 linguri ulei dulceata de zmeura Preparare: Se sparg ouale intr-un bol si se bat cu un praf de sare si untul topit si racit
Ingrediente: 500 g aluat frantuzesc 200 g gem de prune 100 g nuci macinate 1-2 pliculete zahar vanilat un ou pentru uns Preparare: Se scoate aluatul din congelator si se lasa cateva ore sa se dezghete usor, la temperatura camerei. Se pune nuca sa se coaca 5-10 minute. Se scoate, se raceÅŸte, se macina
Ingrediente: Ingrediente: 200 g unt un praf sare 5 oua 200 g zahar pudra un plic zahar vanilat 175 g faina Pentru glazura: â–º4 portocale â–ºcoaja de portocale â–º150 g zahar Preparare: Se freaca untul cu zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se adauga ouale si se amesteca. Apoi, se pune faina cernuta. Se
Ingrediente: Pentru foaie: 4 oua 4 linguri zahar 3 linguri nuca macinata 2 linguri faina cacao Pentru crema: 350 g mascarpone 250 g zahar pudra o lingurita cafea solubila 2 linguri cacao 3 linguri rom 4 gabenusuri un praf sare fulgi de ciocolata: Preparare: Se separa ouale. Albusurile se bat
Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 ou 300 g faina unt si faina pentru uns tava pentru umplutura: 150 g smantana 3 galbenusuri 200 g zahar o lingura de faina 300 g struguri albi si negri 50 g migdale taiate Preparare: Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam
Fie ca esti fericita, fie ca ai o zi ceva mai putin reusita, fie ca esti departe de ai tai sau esti cu prietenele, o aroma senzationala de ciocolata iti este mereu in minte.
Compania Supreme Chocolat a lansat pe piata un produs unic in Romania - un biscuit delicatesa cu textura pufoasa pe baza de cacao si bucati de ciocolata ce iti vor aduce aminte cu drag de prajitura delicioasa de acasa.
Heidi lanseaza 4 noi sortimente, in gama Gourmette. Pastrand conceptul Gourmette - Invitatie in Lumea Simturilor, Gourmette - Editia de Vara propune combinatii unice, de fructe aromate, presarate cu grija deasupra tabletei de ciocolata cu lapte sau alba.
Primola a lansat napolitanele cu crema de cacao sau frisca invelite in ciocolata.
Ingrediente: 1 kg caise, 7 oua, 14 linguri de zahar, 7 linguri ulei, 14 linguri faina, praf de copt Preparare: Caisele se spala si se desfac in doua, indepartand samburii. Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ), amestecand
Ingrediente: Blatul: 6 oua, 8 linguri de zahar, 3 linguri lapte, 8 linguri faina, 3 linguri de cacao, praf de copt. Umplutura: frisca Hulala, esenta de lamaie, 1 compot de ananas. Preparare: Blatul: Ouale se separa, iar galbenusele se freaca cu zaharul si laptele. Se adauga albusurile batute spuma si faina si cacao in ploaie
Anul acesta, Boromir a pregatit o editie de cozonaci cu totul speciala pentru sarbatori: Cozonacul de Acasa cu nuci, stafide, bucati de portocale si urari pentru cei dragi.
Ingrediente: Pentru 2 cozonaci: 1 kg faina 2 pliculete drojdie uscata 250 g zahar 500 ml lapte 200 g unt topit 5 galbenusuri 1 lingurita rasa de sare coaja rasa de la o lamaie 2 esente de rom 4 pliculete de zahar vanilinat Pentru umplutura: 250g nuca macinata 4 linguri lapte 5 linguri cu varf
Ingrediente: 1 pahar zahar pudra, 1 pahar miere, 1 pahar smantana, 1 pahar untura, 4 oua, 250 gr. nuci, 3-4 pahare faina, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare pisate, otet Preparare: Se bat cu telul zaharul cu mierea, smantana, untura, galbenusurile, bicarbonatul stins in putin otet si aromele. Se adauga faina, atat