Ingrediente: Foi: 2 oua 150 gr. miere albine 150 gr. zahar tos 150 gr. nuca macinata 1 lingura bicarbonat stins cu otet 300 gr. faina Crema: 1 kg smantana pentru frisca zahar vanilat esenta de rom zahar Preparare: Foile: Se amesteca bicarbonatul cu ouale si faina, apoi restul ingredientelor pana la obtinerea unui aluat. Dupa
Ingrediente: Blatul: 7 oua, 14 linguri de zahar, 7 linguri ulei, 14 linguri faina Umplutura: frisca, unt, budinca de ciocolata Preparare: Ouale se separa, iar galbenusele se freaca cu zaharul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ), amestecand usor. Blatul e toarna in forma rotunda, se coace
Ingrediente: Blatul: 6 oua, 12 linguri de zahar, 6 linguri ulei, 12 linguri faina Umplutura: 500 g frisca, 6 galbenusuri, 250 g zahar, 250 g unt. Glazura de ciocolata Preparare: Blatul: Ouale se separa, iar galbenusele se freaca cu zaharul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ),
Ingrediente: piscoturi un compot de ananas rondele frisca bomboane pentru decor Preparare: Se imbraca un castron cu o folie de celofan si se aseaza pe ceolofan rondelele de ananas, astfel incat sa obtinem un decor frumos pentru rochia printesei. Acoperim cu un strat de frisca, apoi asezam un strat de piscoturi insiropate in compotul de
Ingrediente: un pachet mic piscoturi de sampanie taiate pe jumatate un compot de cirese cateva mere frisca gelatina de culoare rosie Preparare: Intr-o forma de inima tapetata cu folie de celofan se aseaza pe margine piscoturile taiate in jumatate, iar in mijloc ciresele din compot carora in prealabil le-am scos samburii. Peste cirese am asezat
Ingrediente: 4 oua 7-8 linguri de zahar 500 g branza mascarpone 3 ceasca cafea 100 ml vin rosu (coniac) 400 g piscoturi cacao esenta de rom Preparare: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.Intr-un bol separat se bat
Ingrediente: 1/2 kg de faina 250 ml de smantana 100 g unt 8 galbenusuri 120 g zahar 40 g drojdie zahar vanilat sare (o jumatate de lingurita) 8 albusuri zahar vanilat 300 g zahar 350 g de nuci macinate putin rom Preparare: Drojdia se amesteca foarte bine cu zaharul si putina apa calda (o lingura,
Ingrediente: 200 gr nuca de cocos 50 gr nuca 80 gr zahar pudra cu gust de vanilie 2 pliculete zahar vanilat 2-3 picaturi esenta vanilie 100 gr lapte praf o jumatate pachet de unt 1 foaie napolitana crocanta Pentru batoanele invelite in ciocolata, aveti nevoie de un pachet de glazura, sau puteti topi cateva tablete
Ingrediente: Pentru blat: 700 gr biscuiti 200 gr unt 200 ml suc din compot (orice compot pe care doriri sa il puneti in crema) 3-4 linguri cacao 1 lingura esenta de rom 200 gr nuca pisata Pentru crema: crema de la Dr. Oetcker – Paradis tropical Pentru fondant: miere lapte praf coloranti alimentari Preparare: Biscuitii
Ingrediente: Se pregateste din 3 foi: 1 foaie pandispan din: 6 oua, 6 linguri de zahar butute cu telul, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina. 2 foi din: 100 gr unt, un ou, 1 lingurita de cacao, 100 gr zahar, 5 linguri lapte, 1 pachet praf de copt, faina cat cuprinde, se coc
Ingrediente: Ingrediente pt. 12 briose: 2 cani (de ceai) si jumatate de faina 1 cana si jumatate de zahar 1 plic praf de copt 1 lingurita de sare 1 cana de lapte esenta de vanilie (dupa gust) 2 oua 40-50 gr nuca pisata, sau stafide 12 forme de hartie specile pentru briose, sau forma de
Ingrediente: Ingrediente blat: 700 gr biscuiti 200 gr unt 200 ml suc din compot 3 linguri cacao Ingrediente crema: 100 gr zahar pudra 7 foi de gelatina 250 gr iaurt 250 gr smantana o cutie ananas (compot) o lamaie un pachet frisca 150 ml lapte Ingrediente figurine: fondant coloranti alimentari nuca cocos verde Preparare: Biscuitii
Ingrediente: 3 galbenusuri de ou un pachet de unt 300 gr faina un varf de cutit de sare 100 gr zahar 2 pliculete zahar vanilat o cutie compot de piersici 2-3 mandarine mici 2 plicuri crema pentru tarta 1 plic gelatina Tort Gelee 500 ml lapte Preparare: Se pune faina intr-un castron, si se adauga
Ingrediente: 5 oua 5 linguri de zahar 5 linguri de ulei 5 linguri faina un praf de copt zahar vanilat un compot de ananas ciocolata pentru decor zahar colorat pentru ornat 2 plicuri de frisca lapte Preparare: Se face un pandispan din ingrediente. Se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, se pune uleiul
Ingrediente: 600 g faina, 150 ml ulei, 2 oua, 100 ml lapte, 200 g zahar, coaja de la 1/2 lamaie, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare. Preparare: Intr-un castron se amesteca ouale intregi cu zaharul si coaja de lamaie, se adauga treptat uleiul in fir subtire, ca la maioneza, amestecand mereu cu
Ingrediente: un cub drojdie o lingurita rasa de sare 2 linguri pline de miere 250 ml lapte cald 500-550 gr faina 25 gr unt Preparare: Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Untul se topeste. Intr-un bol se pune faina, sarea si cu drojdia inmuiata, se face o coca, ce se lasa sa dospeasca
Ingrediente: Pentru blat: 6 albusuri batute, 250 gr zahar, 250 gr nuci taiate, 2 lingurite cacao. Pentru crema: 6 galbenusuri, 250 gr zahar, 2 lingurite cacao, 100 gr unt Preparare: Amesteci ingredientele pentru blat si coci la foc mic. Pentru crema, bati foarte bine untul cu mixerul, apoi adaugi celelalte ingrediente pe care le-ai fiert
Ingrediente: 1l lapte 300 g zahar 500 ml frisca 40 g gelatina 2 linguri amidon stafide, fructe Preparare: Se amesteca laptele, zaharul, amidonul, gelatina la foc mic pana da in clocot. Apoi se da compozitia la racit. Intre timp se taie fructele si se bate frisca. Atunci cand s-a inchegat compozitia cat sa nu se
Ingrediente: 150 g unt, 150 g zahar tos, 4 oua, 3 linguri zahar, 1 kg de mere, visine proaspete sau din compot (fara samburi), 1 plicult de zahar vanilat, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet, frisca si ciocolata pentru ornat. Preparare: Se unge o oala/cratita (de 5 kg capacitate) cu 150 g de unt si
Ingrediente: 1 litru lapte 12 linguri pline de gris 25 g unt de cocos (sau unt obisnuit) 250g zahar 200 g nuca de cocos vanilie zahar vaniliat 2 plicuri nuca de cocos pentru ornat bomboane boni-bon Preparare: Se pune laptele la fiert cu zaharul si cand a inceput sa fiarba bunem grisul in ploaie, cand