Ingrediente: 4 oua, o cana zahar, 250 g faina, 100 ml ulei, 150 ml lapte, 1 praf de copt, esenta sau coaja de citrice, 1 borcan de 800 g visine. Preparare: Se bat albusurile cu zaharul spuma, se adauga galbenusurile, esenta sau coaja de citrice(ce ai la indemana),uleiul amestecand pina se incorporeaza.Se toarna in ploaie
Ingrediente: 150 g faina, 2 oua, 300 ml lapte sau apa minerala, un praf de sare 4 mere, 3 linguri de zahar, 5 linguri de smantana, unt. Preparare: Se prepara aluatul de clatite din faina, oua, lapte sau apa minerala si un praf de sare. Se coc clatitele. Separat merele curatate de coaja se dau
Ingrediente: unt 60 gr faina 80 gr zahar 80 gr branza de vaci 120 gr gris 1 ou stafide 10 gr zahar vanilat coaja de lamaie rasa Preparare: Se framanta o coca mai tare din faina, unt, zahar si putina apa si se lasa la rece 15-20 min. Separat, se face o crema din branza
Ingrediente: 400 g de biscuiti 2 borcanele de iaurt 10 linguri de zahar un pliculet de nes 2 pliculete de zahar vanilat 2 pliculete de gelatina 200 ml lapte 2 linguri de cacao esenta de rom Preparare: Intr-un borcanel de iaurt, punem un pliculet de zahar vanilat, 5 liguri de zahar si un pliculet de
Ingrediente: 4 mere mari, 1 ou, o cana apa, o cana faina, ulei pentru prajit, apa cu gheata. Preparare: Preparam intr-un vas un aluat gros din faina, ou si apa. Curatam merele, indepartam cotorul si le feliem. Tavalim feliile de mere prin aluat, dupa care le prajim in ulei incins, pana ambele fete capata o
Ingrediente: 8 banane mici 1 albus de ou batut 75 gr. nuca de cocos razuita sucul a 2 portocale 2 linguri rom 3 linguri zahar brun unt pentru prajit. Preparare: Curatam bananele de coaja si tavalim prin albusul batut, iar apoi prin nuca de cocos. Prajim bananele in untul incins si le scoatem pe o
Ingrediente: un pepene galben potrivit 200 g conic 3-4 linguri de zahar pudra Preparare: Pepenele se curata de coaja si seminte. Pulpa de pepene se taie in cubulete potrivite. Se pun cubuletele intr-un castron, se adauga coniacul si zaharul pudra si se pune la frigider. Se tine la rece cel putin 8 ore inainte de
Ingrediente: 1 kg de mere 350 g zahar 50 gr unt 6 oua 200 gr faina 6 linguri apa clocotita 150 ml compot de caise sau de ananas 400 g frisca Preparare: Se curata merele de coaja, se taie in jumatate si se scot samburii. Intr-o tava se presara 150 gr zahar, se aseaza merele
Ingrediente: 3 galbenusuri ou 250 gr zahar (cantitatea poate varia in functie de gusturi) 250 – 300 ml zeama fructe (din compot) zeama de la 1 lamaie 3 plicuri gelatina inmuiata in prealabil in zeama de fructe sau apa – 250-300 gr frisca 1-2 plicuri zahar vanilat fructe pentru ornat Preparare: Se amesteca galbenusurile
Ingrediente: Blat: 250 gr zahar 50 gr untura 600 gr faina 3 linguri miere de albine topita 4 linguri de lapte 2 oua 1 praf de copt cacao Crema: 4 budinci 1,5 l lapte 250 gr zahar 250 gr margarina Preparare: Faina, untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt
Ingrediente: 1 kg faina 7oua 700gr zahar 300 ml ulei 3 esente de vanilie 50 gr drojdie 700 ml lapte 1 lamaie 50 gr stafide aurii 250 gr unt 500 gr mac 3 esente rom Preparare: Se pune laptele la incalzit si se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Se pune intr-un bol drojdia si
Ingrediente: 6 oua, 2 cani zahar, 3/4 cana ulei, 1/2 cana apa (sifon), 1 praf de copt, arome (esenta, coaja rasa de lamaie) visine sau cirese 3 cani faina. Preparare: Se bat albusurile cu mixerul cu o cana zahar pana incepe sa se faca spuma. Separat se bat galbenusurile cu cealalta cana de zahar. Se
Ingrediente: 250 g untura, 200 ml lapte, zahar pudra, 1/2 kg rahat, 1 lingurita de otet, drojdie, faina cat cuprinde. Preparare: Se amesteca untura cu laptele in care s-a dizolvat drojdia, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca. Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in
Ingrediente: o forma de saratele 500 g faina seminte de chimen 150 ml ulei 250 g branza telemea data pe razatoare 2 oua 200 g apa calduta in care se dizolva drojdie sare dupa gust Preparare: Se pregateste un aluat din ingredientele de mai sus, care sa nu se lipeasca de maini. Aluatul se imparte
Ingrediente: Blat: 6 oua, 6 linguri nuca macinata, 6 linguri zahar praf, 3 linguri faina Crema: 200 g unt, 200 g zahar praf, 6 galbenuse, 1 lingura ness, 300 g nuci uscate in cuptor zdrobite cu sucitorul Preparare: Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, apoi amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina, albusurile batute spuma si la
Ingrediente: Aluat: 400 g faina 1 plic drojdie 2 linguri margarina 4 linguri ulei 1 praf sare apa minerala Crema: 500 g branza dulce 500 g cas de vaca esenta vanilie 400 g zahar Preparare: Se framanta un aluat obisnuit din ingredientele mentionate. Se lasa la crescut 30 de min. Apoi se intinde o foaie
Ingrediente: 250 g faina, 1 plic zahar vanilat, 80 g unt moale, 100 g alune zdrobite nu foarte marunt, 8 oua, 3 linguri zahar Preparare: Se bat albusurile, cu putin zahar, se adauga putin cate putin zaharul, la fel cate un albus apoi se adauga alunele zdrobite, untul si faina. Se pune aluatul intr-o tava
Ingrediente: 3 oua 5 linguri apa calda 150 gr zahar 100 gr faina 50 gr amidon 1 pachet praf de copt 800 ml lapte 2 pachete crema de vanilie 500 gr branza proaspata de vaci 300 gr fructe din compot (dupa preferinte) sau o cutie cocktail de fructe 200 gr nuca macinata Preparare: Galbenusurile le
Ingrediente: 300 g zahar pudra, 300 g faina, 200 g smantana, 100 g unt, 5 oua, 1plic praf de copt, 1 varf lingurita bicarbonat, 1 plic zahar vanilat, coja rasa de lamaie. Preparare: Peste faina cernuta se adauga praful de copt. Separat untul se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga rand pe rand galbenusurile,
Ingrediente: 4 oua 1/2 litri lapte 1 varf de cutit de sare 2 lingurite zahar esenta de vanilie faina cat cuprinde compot de visine 400 g smantana 200 g zahar Preparare: Se face aluatul pentru clatite, se lasa un pic sa se odihneasca dupa care se fac clatitele cat mai subtiri posibil. Dupa ce-am terminat,