Ingrediente: – 50 g unt, – 30 g faina, – 2 galbenusuri, – 100 ml smantina, – 200 ml vin alb sec, – 1/2 l supa in care a fiert pestele Preparare: Faina si untul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 randuri, amestecind bine
Ingrediente: – 1 ou, – 200 ml iaurt, – o cana zahar, – o jumatate de cana ulei, – o lingurita de praf de copt, – 3 linguri de dulceata, – o lingura de INKA. Preparare: Se amesteca ingredientele in aceeasi ordine de mai sus si se mixeaza bine timp de 5 min. Se aseaza
Ingrediente: 125 gr faina, 2 oua, 250 ml lapte, 1 lingura zahar, 2 mere acre, 4 linguri unt, 2 linguri zahar, scortisoara Preparare: Se amesteca faina cu ouale, laptele si zaharul. Aluatul se lasa deoparte 25 de min. Se taie merele felii si un sfert din cantitate se frige incet cu untul intr-o tigaie. Cand
Ingrediente: – 700 gr. andive, – 350 gr. piept de pasare fiert, – maioneza, – 3 linguri smantina, – zeama de la 1/2 lamaie Preparare: Se aleg andive tinere (andivele tinere nu au frunze verzi care sunt amare), se taie putin din cotor, se curata, se spala rapid sub un jet de apa, se scurg
Ingrediente: – 200 gr. carne de pasare, – 150 gr. ananas, – 200 gr. cascaval, – maioneza, – 6-7 masline Preparare: Se pune la fiert un piept de gaina, ananasul se taie cubulete marunte, cascavalul la fel se taie cubulete, maslinele se maruntesc foarte bine. Pieptul bine fiert se rupe manual in fire subtiri ca
Ingrediente: – cartofi, – unt, – lapte, – branza de vaci Preparare: Cartofii se coc la cuptor, apoi se curata de coaja si se scobesc de miez. Acesta se amesteca cu unt, lapte, branza de vaci si un pic de sare. Se obtine o pasta cu care se umplu cartofii si se tin la cuptor
Ingrediente: 1 ceasca zahar tos, 2 oua, 1 ceasca untdelemn 1 ceasca lapte,, faina (cat cuprinde), praf de copt, 2 linguri rom sau esenta de rom, zahar vanilat, coaja de lamiie, 2 linguri cacao Preparare: Ouale si zaharul se pun intr-un castron mai mare si se bat cu telul timp de 5 minute. Continuand sa
Ingrediente: – mere – gris Preparare: Fructele se fierb in apa, apoi se scurg si, in aceeasi apa, se fierbe grisul; se adauga un pic de zahar si se amesteca cu merele pasate. Se bate cu telul, la rece, pana devine spuma, apoi se serveste.
Ingrediente: 2 kiwi; 400 g piscoturi; 4 portocale; 1/2 kg frisca Preparare: 1. Se tapeteaza cu folie transparenta un castron sau cratita de 3 kg, se imbraca cu rondele de kiwi si portocale. 2. Se spala bine portocalele, se rad pe razatoarea mica si aceasta razatura se pune la fiert cu 4 – 5 linguri
Ingrediente: 40 gr. drojdie, 3-4 linguri de lapte caldut, 500 gr. faina, 250 gr. de unt proaspat, 500 gr. zahar, un praf de sare, putina coaja rasa de lamaie, p utina scortisoara, unt, migdale pisate Preparare: Se inmoaie 40 gr. drojdie cu 3-4 linguri de lapte caldut. Se cerne 500 gr. faina pe masa de
Ingrediente: 100 g fidea fiarta, 50 g branza, 1 ou, 50 g lapte, 100 g zahar, 10 g unt Preparare: Se amesteca totul si se pune in forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra se pune putin unt si se fierbe, acoperita, in baie de abur 30 minute.
Ingrediente: 1 – 1.5 litri de apa (depinde cat de groasa vreti sa iasa), 2 dovlecei, 2 morcovi mari, o ceapa, un ardei gras (de preferat rosu pentru aspect), o rosie mare, un cartof mare, albitura (telina sau pastarnac), broccoli, un praf de sare, 1 ou, ulei de masline, verdeata (patrunjel sau leustean), o ceasca
Ingrediente: – 400 g apa, – 250 g rosii, – 1 ceapa, – 1 morcov, – 1 radacina patrunjel, – 1 ardei gras, – 1 lingura orez, – 1 ou, – 1 lingura faina, – 2 lingurite unt, – patrunjel verde Preparare: Se pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate. Se
Ingrediente: – 140 g de dovleac – 1 ou tare (din care pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul) Preparare: Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou
Ingrediente: 8 oua 250g zahar 1lfrisca lichida Hulala, coaja rasa de portocala stafide piscoturi de sampanie (2-3 pachete), nuci sau alune margarina 1 cutie ananas rondele 3 portocale si 3 kiwi 40g gelatina Preparare: Ouale cu zaharul si cu coaja de portocala se bat pe foc la bain-mare pana se ingroasa ca o smintina. Frisca
Ingrediente: – 4 oua – 7 linguri de zahar – 6 linguri de gris – 1 l lapte – coaja de lamaie – esenta de vanilie Preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma foarte bine. Galbenusurile se freaca cu 4 linguri de zahar, se adauga cele 6 linguri de gris si apoi
Ingrediente: – branza de vaci moale (poate fi si branza preparata in casa din 250 ml lapte, care se fierbe in baie de aburi cu 2 pastile de calciu lactic, se amesteca pana se separa branza si se strecoara). – banana prospata Preparare: Branza de vaci se amesteca cu banana pana devine un pireu omogen.
Ingrediente: Pentru 6 portii : – 7 ardei grasi medii – 250 g sardine in ulei – 120 g capere mici – 250 g ceapa alba – 10 rondele fennel – 6 linguri ulei de masline extra virgin – 2 oua – 600 g carne vita tocata – 1/2 legaturi de patrunjel verde – 1/2
Ingrediente: – 750 g branza de vaci proaspata, – 100 g de unt, – 200 ml de smantana, – 50 g de gris, – 50 g faina, – 200 g zahar, – 5 oua, -1/2 lingurita de sare, – 100 g de stafide, – 30 ml de rom, – coaja rasa de lamiie Preparare: Intr-o
Ingrediente: 500 g apa, 200 g carne fara os, 2 cepe mici, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 150-200 g os de vaca, 2 lingurite orez, patrunjel verde, sare. Preparare: Se pune la fiert osul in apa cu sare. Se fierbe pana scade apa la jumatate, apoi se completeaza cantitatea de apa evaporata pana la 500