– 300 gr de orez,
– o cutie de 80 gr de ton in ulei,
– o cutie de mazare,
– o ceapa,
– jumatate de pahar de vin alb sec,
– 30 gr de unt, patrunjel,
– un cubulet pentru supa Knorr (sau alta marca),
– sare dupa gust, piper.
Se curata ceapa, se taie in patratele, si se caleste in unt. Se adauga orezul care se va lasa sa se prajeasca cateva minute, dupa care se adauga vinul, si se lasa sa se evaporeze. In 500 ml de apa fierbinte se dizolva cubuletul Knorr.
Supa astfel obtinuta sa adauga peste orez. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand orezul este aproape gata, apoi se adauga mazarea spalata, si tonul putin zdrobit. Se sareaza putin, se pipereaza si se adauga patrunjelul. Se stinge focul, se acopera oala si se lasa sa stea 2/3 minute ca sa absoarba orezul tot lichidul si ca gusturile sa se amestece.