1/2 kg carne de miel fara grasime,
morcov,
patrunjel,
1ceapa de marime mijlocie,
2 ardei grasi,
250 g rosii,
2 cartofi de marime mijlocie ,
1 felie de varza dulce,
bors,
zeama de varza,
sare de lamaie,
marar, cimbru, tarhon, piper, sare.
Carnea taiata in bucatele se pune in 3 l apa rece cu o lingurita rasa de sare, lasandu-se sa fiarba, circa o ora, la foc mijlociu. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri, mari, se calesc separat, 2 minute, cu 2 linguri de ulei, apoi se adauga in supa, impreuna cu varza taiata ca fideaua, lasandu-se sa fiarba impreuna pana cand se inmoaie bine carnea (trebuie sa fiarba cca 2-3 ore).
Cand carnea este bine fiarta, se pun cartofii taiati in cuburi mici, ardeii si rosiile taiate felii, cimbru si marar. Cand toate sunt fierte, se sareaza, se acreste, completand lichidul dupa gust, si, pentru aroma, se adauga frunze de tarhon sau leustean si un varf de cutit cu piper (facultativ).