Ingrediente: 7 oua 25 linguri de zahar 7 linguri de ulei 6-7 mere 1 praf de copt 10 linguri de faina 500 ml frisca Preparare: Se pun 15 linguri de zahar la topit intr-o cratita (sau in forma de tort) si se amesteca continuu, sa nu se arda tare. Apoi se opreste focul si se
Ingrediente: o mana de orez 2 mere Preparare: Se pune apa la fiert intr-un ibric. Cand fierbe se pune orezul (cam o mana) si se fierbe bine, pana infloreste. Se aleg doua mere mari, se spala, se sterg de apa si se pun intr-o tavita la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-au copt se
Ingrediente: – dovlecei – smantana – marar Preparare: Dupa ce se decojesc, dovleceii se taie in bucati mari si se fierb in apa cu sare. Se scurg de apa si, cat sunt inca fierbinti, se toarna peste ei smantana amestecata cu marar tocat.
Ingrediente: – orez – branza de vaci Preparare: Orezul se fierbe si se mixeaza impreuna cu branza de vaci. In acest amestec, in functie de toleranta si varsta copilului se pot adauga: piure de cartofi, galbenus de ou, cacao (peste 1 an), zahar vanilat sau coaja de lamaie rasa, morcov crud ras, portocale, unt, stafide
Ingrediente: – 1 pastrav potrivit – 2 cartofi – 1 morcov – legume asortate congelate Preparare: Se aseaza pestele intr-un vas de yena, langa el se aseaza cartofii taiati si morcovul, legumele asortate, se adauga putin apa, sare, si se baga la cuptor. Se lasa cca. 30 min. la cuptor in vasul acoperit. Pofta buna!
Ingrediente: Pentru 6 portii: – 600 g carne pasare, – 80 g ceapa, – 50 g morcov,, – o radacina de patrunjel, – 5 lingurite unt (ulei), – 2 lingurite faina, – 100 ml lapte, – zeama in care a fiert carnea. Preparare: Bucatile de carne se fierb impreuna cu zarzavatul tocat. Separat, intr-o cratita,
Ingrediente: 500 g branza de vaci 6 linguri de gris 3 linguri de faina 2 oua coaja rasa de portocala 2 linguri zahar 1 pliculet zahar vanilat ulei smantana gem sau dulceata (de fructe rosii: cirese, afine etc…) Preparare: Branza de vaci, grisul, ouale, faina, coaja rasa de portocala si zaharul se pun intr-un castron
Ingrediente: 1 andiva 1 cartof 1 lingura iaurt gras 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita zahar Preparare: Se curata andiva, se da la o parte cotorul care e amar, se spala si se taie bucati. Se curata si se taie in bucati cartoful. Se pun bucatile de andiva si de cartof intr-o cratita cu
Ingrediente: – o cana de lapte de vaca, – 2 rosii, – o lingura de gris Preparare: Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de seminte si se pun la foc intr-un vas in care s-a pus laptele. Cu cinci minute inainte de a se lua de pe foc se pun 1-2 linguri de
Ingrediente: – o jumatate de piept de pui taiat cubulete si fara piele – 2 morcovi – o radacina patrunjel – o ceapa mica – 100 gr smantana sau lapte – 1 ou – 1 legatura patrunjel – 1 ceasca de orez, – sare dupa gust Preparare: Se taie ceapa fin si se pune la
Ingrediente: – 250 g dovlecei, – 100 g morcovi, – 50 g pastarnac, – ceapa, – unt (ulei), – 10 g orez , – 600 ml apa, – 10 g faina, – 50 g smantana, – sare, – patrunjel Preparare: Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este bine
Ingrediente: – 1 kg cartofi – 3-4 cabanosi (sau carnati oltenesti, ce va place mai mult) – 4 oua – 1/2 litru lapte – 3-4 linguri smantana – 4 linguri amidon alimentar – condimente, sare, piper Preparare: Cartofii se fierb in coaja, apoi se taie ca pentru salata, se taie cabanosii feliute si se prajesc,
Ingrediente: – 2 ardei grasi, – 3 rosii mari, – 100 g masline, – 120 g orez fiert in apa (de seara), – 200 g de carne de pasare sau de vita, fiarta sau fripta, taiata fidea Preparare: Ardeii copti se curata si se taie bucati, se amesteca cu orezul fiert, cu rosiile taiate felii
Ingrediente: – legume: morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, cartofi, – 1 ou, – gris, – iaurt, – unt. Preparare: Legumele se curata, se spala, se rad prin razatoarea mica, cartofii se taie cubulete. Separat se fac galustele dintr-un ou, 4 lingurite de gris si unt. Dupa ce au fiert legumele se adauga galustele si se lasa
Ingrediente: – 1 cutie ciuperci taiate, – 200 g maioneza subtire, – 1/2 piept de pui sau resturi de pui fiert, ramase dupa dezosare, – usturoi sau hrean, dupa gust, – marar, sare, eventual putina menta Preparare: Se pune la fiert carnea de pui, dar pentru rapiditate e bine ca aceasta sa fie fiarta dinainte
Ingrediente: – 400 gr. piept de pui fiert, – 300 gr. cartofi fierti, – 100 gr. masline curatate, – 3-4 catei de usturoi, – 7-8 linguri de maioneza, – patrunjel verde Preparare: Pieptul de pui fiert se taie in lamele subtiri. Cartofi fierti in coaja sa curata si se taie cubulete mici. Pieptul de pui
Ingrediente: 1 piept de pasare fiert, 2 salate verzi, 4 linguri maioneza, masline , 2 oua Preparare: Se taie salata si se asaza pe fundul farfuriei. Desupra se pun sferturile de oua rascoapte si se acopera cu maioneza, se adauga carnea de pasare taiata cuburi mici si se garniseste cu masline .
Ingrediente: – o ceasca ulei, – 1 ou, – 1 castravecior murat, – 1 lingura mustar, – 1 ceapa mica, – 2-3 linguri iaurt, – 1 lingura smantana, – sare, piper Preparare: Se prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt, castraveciorul curatit de coaja si taiat
Ingrediente: – 1 piept de pui, – castraveti murati, – maioneza, – telina, – ciuperci Preparare: Pieptul de pui se firbe si se toaca cubulete, la fel ciupercile si castravetii murati, telina cruda se da prin razatoarea fina se amesteca totul in final cu maioneza se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Ingrediente: – 6 oua, – 6 chifle, – 30 g unt, – sare, piper. Preparare: Se taie varful fiecarei chifle dupa care se scobeste miezul cu grija sa nu se rupa coaja. Se ung chiflele pe dinafara si pe dinauntru cu unt, se pun intr-o tava si se introduc pentru cateva minute in cuptor. Apoi