Ingrediente: 1 ardei mare gras rosu 3 ardei capia 2 felii branza de oi/cascaval tare 2 rondele cascaval Dalia 2 felii salam uscat mare sunculita marar verde 1 ou 3 linguri faina 3 linguri pesmet sare Preparare: Se spala ardeiul gras si se taie in 4. Se coc putin bucatile de ardei si se dau
Ingrediente: Pt. aluat: 500g faina; 1 ou; 1 varf lingurita sare; 240 ml apa calduta Pt. umplutura: 500 g carne porc sau pui toccata; 1 ceapa rasa; sare, piper verdeata (marar, patrunjel); 1 lg boia dulce. Pt. sos: 2 pahare iaurt; 2-3 catei de usturoi pisati; sare; 100 g unt; un praf de boia iute.
Ingrediente: 8 buc file de piept de pui, 100 ml vin alb, 500 g spanac, sare, piper, 2-3 linguri susan, 1 ou, 2-3 linguri pesmet Preparare: Iei bucatile de piept de pui, le sarezi, le piperezi si pui in mijlocul fiecareia cate 1 lingurita de spanac, gata fiert si tocat fin. Rulezi fileurile si le
Ingrediente: 150 g faina 3 oua 1 iaurt praf de copt 5 linguri ulei de masline 150 g sunca 10 ciuperci fierte in prealabil 150 g cascaval ras 50 g branza de burduf 150 g pasta de rosii masline fara samburi sare, piper Preparare: Se taie sunca cubulete si ciupercile felii. Se bat ouale, se
Ingrediente: un piept de pui dezosat 200 gr porumb fiert 2-3 castraveti bulgaresti sau murati 200 gr ardei rosu copt 3 andive 300 gr maioneza sare, piper Preparare: Pieptul de pui se pune la fiert cu putina sare. Castravetii, ardeiul copt si andivele, se taie in cubulete mici. Se pun intr-un bol si se adauga
Ingrediente: un pachet aluat 500 gr carne tocata amestec (porc si vita) un ou o ceapa sare, piper Preparare: Carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt si oul. Se condimenteaza. Aluatul se taie in patratele cam de 2 degete lungime, in mijloc se pune putina carne si apoi se impacheteaza. Puteti face diverse forme. Se
Ingrediente: 5 felii paine toast 2-3 felii de branza unt o rosie mare cascaval ras Preparare: Feliile de paine se prajesc in prajitorul de paine, se ung cu unt, apoi se adauga branza si rosiile, taiate marunt si se presara la suprafata cascaval ras. Se mai baga un pic in cuptorul cu microunde, cat sa
Ingrediente: 3- 4 felii de branza de vaca, nesarata 3-4 felii de paine prajita Preparare: Se iau feliile de branza si se prajesc intr-o tigaie de teflon, pana capata o culoare caramizie. Se servesc cu paine prajita, rosii si ceapa. Pofta buna!
Ingrediente: 4 rosii medii, 1 castravete, 1/2 telina mica, 1 morcov, 1 iaurt (cca 200 ml), 1 catel de usturoi, sare, piper, busuiocproaspat taiat marunt, ulei de masline. Preparare: Iaurtul, usturoiul si busuiocul se amesteca bine cu blenderul, se condimenteaza cu sare si piper si se pune crema intr-un bol. Castavetele, morcovul si telina se
Ingrediente: 6 oua, 50 g unt, 100 g smantana, frunza de patrunjel, 100 g sunca slaba, castraveti acri, sare, piper, mustar. Preparare: Intr-un vas cu apa rece si putina sare, se aseaza ouale si se pun la fiert. Ouale cu coaja subtire pot plesni daca se pun direct in apa fierbinte, prin urmare nu se
Ingrediente: un piept de pui dezosat o paine normala cateva baghete mici 100 gr masline negre fara samburi o legatura ceapa verde 50-100 gr cascaval ras 2 ardei capia rosii copti 1 ou sare, piper folie de aluminiu Preparare: Pieptul de pui se da prin masina de tocat, sau puteti folosi robotul de bucatarie. Ceapa
Ingrediente: 30-40 gr. unt o jumatate de franzela (7 felii) 2 rosii potrivite o ceapa de apa 10-12 felii de kaizer 7 feliute de branza vaca 7 felii sunca de Praga 30 gr cascaval o folie aluminiu Preparare: Franzela de taie in felii mai groase, dar nu pana la capat. Ele trebuie sa ramana prinse
Ingrediente: 500 g faina, 800 g dovlecei, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 50 g cascaval, 2 fire maghiran, ulei, sare, o cescuta orez, 2 oua Preparare: Faci un aluat din faina, sare, 3 linguri ulei si apa calda. Pui aluatul intr-o folie de plastic si-l lasi sa creasca timp de 30 min. Fierbi orezul
Ingrediente: Pentru 4 portii: 200 g aluat de foetaj, 200 g carnati afumati, 100 g cascaval, 100 g sunca presata, 10 ml ulei, 1 legatura marar, 10 g vegeta (optional), piper, boia. Preparare: Aluatul de foetaj se intinde pe masa, apoi se taie pe latime in fasii de circa 10 cm, care se condimenteaza cu
Ingrediente: ½ kg de cartofi,curatati de coaja, 4 oua mari, 250g smantana sau 1/4 l lapte, 400 g branza de vaci telemea, 100 g unt sau ulei, 50 g faina, un praf de sare Preparare: Cartofii curatati se taie in jumatate si se fierb in apa cu putina sare. Cand sunt fierti se scurg si
Ingrediente: 300 g cascaval 6 oua 3 carnati cabanos 2-3 felii de branza topita 50 g sunca slaba 4-5 linguri faina 4 linguri smantana 7-8 masline verzi 2 linguri mazare 1/2 conserva boabe de porumb 1/2 ardei gras rosu 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 lingurite ulei de masline 1/2 plic praf de copt
Ingrediente: 8 rosii 400 g branza proaspata 100 g smantana sare marar tocat Preparare: Rosiilor spalate li se taie capacele, se scoate miezul si se asaza cu gura in jos ca sa se scurga. Branza de vaci se amesteca cu smantana si se adauga sare dupa gust. Se umplu rosiile cu acesta compozitie si se
Ingrediente: 10 oua un pate de 200 g de ficat ulei un pic de mustar smantana 100 g unt Preparare: Se fierb ouale tari. Se curata de coaja, cand s-au racit, apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate galbenusul. Din 4 galbenusuri se face maioneza astfel: se freaca galbenusurile zdrobite cu ulei si
Ingrediente: 12 ciuperci 150 g branza dulce (sau cas de vaca) 2 linguri maioneza 2 linguri smantana 1 castravete 1 catel usturoi 1 rosie Preparare: Se spala bine ciupercile, se lasa la scurs pe un servetel, se desfac de codite si se coc doar palariile la cuptor. Crema se prepara amestecand branza cu maioneza, smantana,
Ingrediente: 5 ardei capia potriviti, 200 g telemea, 1 castravete, 1 lingurita iaurt, marar, sare, piper Preparare: Li se taie ardeilor un capacel cu codita cu tot, se curata de samburi cu grija, ca sa ramana intregi, se spala si se scurg. Castravetele se taie cubulete si mararul marunt. Se freaca telemeau cu iaurtul, sarea,