Pt. aluat:
500g faina;
1 ou;
1 varf lingurita sare;
240 ml apa calduta
Pt. umplutura:
500 g carne porc sau pui toccata;
1 ceapa rasa;
sare, piper
verdeata (marar, patrunjel);
1 lg boia dulce.
Pt. sos:
2 pahare iaurt;
2-3 catei de usturoi pisati;
sare;
100 g unt;
un praf de boia iute.
Faci un aluat elastic, formezi o bila si o acoperi sa se odihneasca. Apoi, iei aluatul, il imparti in 4 buc. Si intinzi 4 foi din care tai patrate de cca.4/4 cm. Amesteci ingredientele pt umplutura, iei cate o lingurita din aceasta compozitie si pui in fiecare patrat. Strangi colturile bine, pe diagonala, apoi pe cealalta diagonala formand un saculet. Pui apa sa clocoteasca, adaugi putina sare si o lingura de ulei si cand clocoteste, adaugi coltunasii si lasi sa fiarba cca. 8 min. Le scoti cu paleta si le pui pe un platou. Incalzesti untul impreuna cu boiaua iute si torni peste. Iei cativa coltunasi si ii pui pe farfurie, alaturi de o portie de sos pe care il faci din iaurt si usturoi, iar pt. décor presari deasupra marar sau patrunjel.