Imaginea contează, iar asta e valabil și în (sau mai ales în) bucătărie. Când vine vorba despre preparatele culinare, indiferent cât de simple sau complicate ar fi rețetele, mai întâi le mâncăm din ochi, înainte de a le degusta. Iar aperitivele aranjate cu imagininație garantează succesul gospodinei la masă. Uite câteva idei de aperitive haioase
Ingrediente: Pentru aluat: â–º 200 g unt â–º o lingurita chimen â–º un praf sare â–º 4 linguri smantana sau iaurt â–º 300 g faina Pentru umplutura: â–º 4-6 rosii cherry â–º 300 g bacon â–º 300 g mozzarella â–º busuioc proaspat â–º cimbru uscat si macinat â–º pesmet â–º patrunjel Preparare: Se
Ingrediente: 300 g piept pui 1 lamaie 1 rosie 100 g faina 100 ml ulei sos soia piper macinat tarhon 600 g cartofi fierti unt condimentat cu piper negru, rosu, verde si marar Preparare: Pieptul de pui se taie felii, li se da o forma rotunda si se pun la marinat 10-15 minute in sos
Ingrediente: salata icre de crap salata de vinete vinete cu maioneza cascaval salam masline paine feliata Preparare: Cu ajutorul figurinelor inima si stea din setul pentru prajituri se decupeza feliutele de paine. Acestea se prajesc la prajitor si se ung dupa preferinta cu diverse salate. Eu am folosit: salata icre de crap, salata de vinete,
Ingrediente: rondele de ananas bucatele de banana, mar si piersica cateva patratele de ciocolata amaruie putin unt cateva linguri de lapte Preparare: Se incinge o tigaie gratar curata si se unge cu putin unt. Se aseaza frigaruiele cu cubulete de fructe sau rondelele de ananas. Ananasul trebuie sa fie rondele, nu cubulete si il crestati cu
Ingrediente: mamaliga de o zi putina branza bucatele mici de cabanos 1 ou 1 lingura de faina 1 lingura de susan ulei Preparare: Am facut niste buline in palma si la mijloc am introdus fie bucatele de cabanos, fie de branzica. Le-am dat prin ou batut cu sare si apoi faina si iar ou si
Ingrediente: 6 oua 4 linguri faina 1/2 l lapte 1/2 pachet margarina 200 g cascaval 3-4 gogosari in otet 200g sunca 50 g masline feliate Preparare: Se pune la fiert laptele cu margarina si cu 1 lingurita sare; dupa ce fierbe se adauga faina in ploaie amestecand continuu. Dupa ce s-a racit se adauga galbenusurile
Ingrediente: 2 dovlecei, 3 linguri de unt, 3 linguri de faina, 3 oua, telemea rasa, o ceasca de lapte, 4 linguri de smantana, 3 catei de usturoi, sare, piper, marar, pesmet Preparare: Dovleceii se fierb intregi, cand se racesc ii dam pe razatoare si ii scurgem de apa. Separat, se pregateste un sos sos Bechamel
Ingrediente: Pentru aluat: 1 pahar apa, 1 pahar lapte, 1/4 pahar ulei, sare, drojdie, faina cat cuprinde Preparare: Pregatim un aluat pe care il lasam la dospit o ora. Umplutura de branza: amestecam branza telemea sarata data pe razatoare, 2 oua batute bine, marar. Umplutura de varza: 3 cepe le tocam si le calim in
Ingrediente: rosii castraveti masline negre si verzi marar unt cas branza proaspata salam Preparare: Rosiile, salamul, castavetii si casul se taie felii. Branza proaspata se amesteca cu untul si se tavalesc prin marar. Se orneaza cu masline si stegulete.
Ingrediente: 500 g carne tocata, preparata ca pentru chiftele (cu 3 catei de usturoi, 1 ou, verdeata, condimente, sare, piper, 2 felii de franzela inmuiata in apa si stoarse bine) 3 oua fierte tari cascaval ras verdeata o lingura de unt o lingura de pesmet Preparare: Tapetam o tava de chec cu unt si pesmet,
Ingrediente: 2 bucati piept de pui 10 oua maoineza Preparare: Se pun la fiert ouale, la fel se face si cu pieptul de pui. Dupa ce sunt fierte se scot si se lasa un pic la racit. Ouale se decojesc si se taie cu mare atentie pe jumatate. Galbenusurile se opresc intrun bol. Pieptul de
Ingrediente: 1 dovlecel mare, sare, piper, 3 oua, pesmet, 2 rosii, patrunjel verde, usturoi, ulei. Preparare: Spalam dovlecelul, il curatam de coaja, il taiem in felii mai groase si il lasam sa se scurga de apa doua ore la frigider. Batem bine oul cu sare. Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem prin pesmet
Ingrediente: 8-9 ardei grasi, 1/2 kg branza dulce de vaca amestecata cu 100 g telemea, 1 lg gris, 1lg ulei, 2 lg smantana, 1-2 oua,sare Sosul alb: 1 lg unt, 1lg faina, 1 pahar lapte Preparare: Sosul alb: pui untul intr-o cratita pe foc, adaugi faina in ploaie, amestecand continuu si torni un pahar cu
Ingrediente: 5 oua 1 cutie pate (100 gr) 2 linguri maioneza 2 linguri mustar masline morcov gogosari marar Preparare: Se fierb ouale si cand sunt gata se tin putin in apa rece, pentru a se curata mai usor. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei cand se pun la fiert, altfel exista riscul sa se
Ingrediente: 2 pachete unt (margarina) 300 ml lapte 1200 gr faina 50 gr drojdie de bere 200 gr cascaval 2 oua susan/mac o lingurita sare Preparare: 400 gr faina, untul, cascavalul ras, ouale, laptele, susanul/macul, sarea si drojdia dizolvata in 3-4 linguri lapte, se amesteca bine. Se mai adauga 400 gr faina si se amesteca
Ingrediente: 500 g faina 250 ml lapte 50 g drojdie 1/2 lingurita sare 1 lingurita zahar 5 linguri ulei pasta tomate/ketchup oregano cascaval salam/carnita 1 galbenus de ou Preparare: Dizolvati drojdia in lapte, adaugati zahar, sare, ulei si apoi faina, amestecand. Framantati bine si intindeti aluatul cu sucitorul pe masa unsa cu ulei. Ungeti foaia
Ingrediente: 5 kg gogosari, 5 kg vinete, 3 kg rosii, 1 kg ceapa, 1 l ulei, 2 kg ghebe (ciuperci), 1/2 kg morcov, 1 1/2 borcan mare de bulion, sare, piper Preparare: Se coc vinetele si gogosarii, se curata si se toaca marunt; rosiile se curata de coaja si se taie cubulete, ghebele se fierb
Ingrediente: 2 carnati 3 ciuperci 3 oua 1 felie de branza grasa marar verde 2 fire ceapa verde 1 graunte usturoi sare, piper negru Preparare: Se taie carnatii pe mjloc dar fara a ajunge la capete sau la baza, doar crapam, apoi cu o lingurita de inox scoatem o parte din miez si apoi ii
Ingrediente: Pt. cornuri: 4 cornuri cu lapte 3 ardei de 3 culori 60 g branza 60 g cascaval 60 g svaiter unt cat o nuca 2 triunghiuri de branza topita cu smantana susan Pt. salata de primavara: ardei colorati divers, 1 morcov, 1 rosie, 1 castravete mic, zeama de la 1/2 lamaie, 1 lingura ulei