Totul despre ceaiurile de slabit

Durata curei poate sa varieze intre trei saptamani si trei luni, cu pauze de o saptamana, pana la o luna. Ne adaptam in functie de efectul pe care ceaiul il are asupra organismului nostru.

Crusinul este deosebit de activ, motiv pentru care durata recomandata a curelelor este catre minim. Am putea, chiar, sa combinam in cura doua feluri de ceai, asa incat sa bem ceaiul cu crusin numai de doua ori pe saptamana.

In cura de slabire, ceaiurile se beau neindulcite. Nu se indulcesc cu miere, pentru ca tot indulcire se cheama. Nu indulciti cu aspartam – E 951 pentru ca este foarte daunator.”

Ceaiul se bea caldut, cam la temperatura corpului. Nu se bea fierbinte pentru ca agreseaza calea digestiva, de la cavitatea bucala si pana la stomac. Nici rece, din frigider, din acelasi motiv. Oricum, ceaiul trebuie baut la scurt timp dupa preparare, inainte de a-si pierde anumite componente volatile.

Ceaiuri din plante combinate

  • Flori de hibiscus, mere uscate, frunze de senna, mecese, coaja de lamaie, soc.
  • Frunze de mesteacan, scoarta de crusin, frunze de papadie, flori de soc, matase de porumb.
  • Leustean, menta, senna, hibiscus, ceai negru.
  • Hibiscus, coaja de mar, menta, ceai verde, ceai negru.
  • Hibiscus, coaja si pulpa de mar, macese, coaja de portocale.
  • Papadie, mesteacan, urzica, volbura.
  • Ceai verde, frunze de lotus, nalba.
  • Ceai verde, frunze de lotus, formula imbunatatita cu ginseng, pentru a evita starea de moleseala specifica perioadelor din cura de slabire (ceai antiadipos).
  • Flori de soc, cicoare, papadie, trei-frati-patati (ceai depurativ).
  • Hibiscus, cassia acutifolia, soc, foeniculum vulgare (ceai antiadipos).
  • Papadie, mesteacan, crusin, soc, volbura.

Despre Aspartam – E 951:

  • se regaseste in indulcitorii artificiali
  • incalzit la 30 de grade, elibereaza metanol, o substanta otravitoare;
  • elibereaza fenilanina, o substanta care duce la scaderea prin neutralizare a serotoninei din sistemul nervos, ceea ce produce depresie;
  • aspartatul si glutamatul continute in aspartam sunt prezenti, in mod natural, in sistemul nervos ca neurotransmitatori; suplimentarea lor duce la stimularea excesiva a neuronilor, pana la distrugerea acestora.

Sursele de informare: Dr. Russell Blaylock, profesor de neurochirurgie la Universitatea Mississippi; „Prescription for Nutritional Healing”, de James si Phyllis Balch; „Wednesday Journal”; dr. Woodrow Monte, director la Food Science and Nutrition Laboratory din Universitatea Statului Arizona; Departamentul de Sanatate si Servicii Umane al SUA; Erik Millstone, cercetator la Science Policy Research Unit de la Universitatea Sussex.

Text: Mihaela Serea, Foto: Dreamstime.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport
Buton