Durata curei poate sa varieze intre trei saptamani si trei luni, cu pauze de o saptamana, pana la o luna. Ne adaptam in functie de efectul pe care ceaiul il are asupra organismului nostru.
Crusinul este deosebit de activ, motiv pentru care durata recomandata a curelelor este catre minim. Am putea, chiar, sa combinam in cura doua feluri de ceai, asa incat sa bem ceaiul cu crusin numai de doua ori pe saptamana.
In cura de slabire, ceaiurile se beau neindulcite. Nu se indulcesc cu miere, pentru ca tot indulcire se cheama. Nu indulciti cu aspartam – E 951 pentru ca este foarte daunator.”
Ceaiul se bea caldut, cam la temperatura corpului. Nu se bea fierbinte pentru ca agreseaza calea digestiva, de la cavitatea bucala si pana la stomac. Nici rece, din frigider, din acelasi motiv. Oricum, ceaiul trebuie baut la scurt timp dupa preparare, inainte de a-si pierde anumite componente volatile.
Ceaiuri din plante combinate
Despre Aspartam – E 951:
Sursele de informare: Dr. Russell Blaylock, profesor de neurochirurgie la Universitatea Mississippi; „Prescription for Nutritional Healing”, de James si Phyllis Balch; „Wednesday Journal”; dr. Woodrow Monte, director la Food Science and Nutrition Laboratory din Universitatea Statului Arizona; Departamentul de Sanatate si Servicii Umane al SUA; Erik Millstone, cercetator la Science Policy Research Unit de la Universitatea Sussex.
Text: Mihaela Serea, Foto: Dreamstime.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3