Ingrediente: 1 litru lapte, 5 galbenusuri de ou, 250 g orez cu bob rotund, 150 g zahar, 50 g unt, o pastaie fruct vanilie, fructe confiate (la alegere), sare. Preparare: Preincalziti cuptorul la 210 grade C.Turnati laptele intr-un vas pe care-l veti pune in cuptor dupa ce adaugati zaharul si fructul de vanilie despicat in
Ingrediente: 2 pungi cu piscoturi, 1 cutie de un litru frisca lichida, 1 cutie de ciocolata finetti, fructe (banane, kiwi, ananas cuburi, portocale taiate cuburi sau altele, la alegere) siropul de la ananas, sau un altfel de sirop (cafea, ness, vanilie, Mirinda, Fanta etc). Preparare: Intai fructele se vor taia cubulete mici apoi se va
Ingrediente: 150 g taitei, 2 oua, 40 g smantana, 200 g branza de vaci, 5 g faina, sare, 10 g verdeata. Preparare: Fierbeti taiteii in apa cu sare, clatiti-i in apa rece si scurgeti-i bine. Amestecati taiteii cu branza de vaci, smantana, galbenusurile, verdeata tocata marunt si sarea. Intr-o tava neunsa, dar tapetata cu faina,
Ingrediente: 5 rosii, 1/2 kg ficat de pui, 1 ceapa, 1 ou, sare, cascaval ras, 1 lingura ulei porumb, 1/2 cana apa. Preparare: Se aleg rosii mari, coapte si tari. Se spala si se taie in doua pe lungime. Se scobeste miezul si se da deoparte intr-un alt vas. Ficatelul se spala si se pune
Ingrediente: – 1 piersica bine coapta – 1 caisa bine coapta – 2-3 linguri de Nestle Grau cu Miere – 1 lingura de branzica de vaci. Preparare: Spala bine fructele, decojeste-le si zdrobeste-le marunt. Intr-un castronel prepara Nestle Grau cu Miere cu formula lapte-praf de continuare. Adauga fructele maruntite si branzica. Amesteca bine si serveste
Ingrediente: – 500 g mere, curatate de coaja si seminte, taiate bucatele – 30 ml suc de mere, – 1/2 lingurita de scortisoara, – 15 ml frisca, – 75 g granola (cereale – grau sau orez – cu ciocolata). Preparare: Puneti intr-o craticioara merele, sucul de mere si scortisoara. Fierbeti sub capac 10-15 minute. Zdrobiti
Ingrediente: – 2-3 mere, – 1 1/2 lingura de scortisoara, – 2 linguri de zahar si apa plata Preparare: Se spala merele, se taie in jumatate si li se scot samburii, apoi se taie in sferturi si se pun intr-o craticioara, peste ele se adauga apa plata, dar sa nu le acopere, apoi se adauga
Ingrediente: – 2 dovlecei – un piept de pui – un galbenus – o felie de paine – o lingura bulion – un fir de ceapa verde – marar, patrunjel. Preparare: Se spala dovleceii, se taie in jumatati, se curata si se oparesc. Se toaca marunt carnea impreuna cu ceapa si verdeata, apoi se amesteca
Ingrediente: – 800 gr. cartofi – 150 gr. branza de oi – 2 oua – 1 pahar smantana – 2 1/2 linguri unt – sare Preparare: Se spala bine cartofii si se fierb cu coaja. Cand sunt fierti, se curata si se taie felii nu prea groase. Intr-o tava smaltuita sau intr-o cratita se aseaza
Ingrediente: 250g faina, un cubulet de drojdie de bere, 100 ml lapte, putina sare, un ou, 3 linguri zahar, 50g unt, un litru ulei, zahar glasat. Preparare: Intr-un vas de pamant ars sau ceramica se amesteca faina si drojdia de bere cu o lingura de lemn. Adaugati lapte caldut si framantati aluatul 1 min. Incorporati
Ingrediente: – 400g carne tocata din piept de pui – 1 cescuta cu orez – 20g unt – 50g smantana – 2 oua – 1 lingura de faina – 200 ml lapte – sare – zeama de lamaie Preparare: Amesteca albusul cu orezul si carnea si modeleaza perisoare de marimea unei nuci, pe care le
Ingrediente: o bucata de piept de pui morcov o radacina de patrunjel ceapa pastarnac telina frunze de patrunjel Preparare: Se apala bine carnea de pui si se fierbe. Cam la 10 min dupa ce se ia spuma de la carne, se adauga zarzavaturile curatate si spalate (care se dau prin sita, pentru ca micutul tau
Ingrediente: 500 ml lapte, 3 galbenusuri, 2 linguri amidon alimentar, 2 linguri gelatina (2 pliculete) inmuiata in apa rece, 5 linguri zahar, fructe (ananas, portocale sau mandarine, caise, piersici) 1/2 kg piscoturi 800 gr. frisca. Preparare: Se amesteca galbenusurile cu amidonul, cu zaharul si cu laptele, dupa care se dau la fiert( sa fiarba in
Ingrediente: – 100 g carne de pasare, – 25 g morcov, – 10 g albitura, – 15 g telina, – 10 g ceapa, – 10 ml ulei, – 5 g verdeata, – 1-2 g sare Preparare: Carnea de pasare, curatata, spalata si transata in bucati, este pe jumatate fiarta in apa cu sare si dupa
Ingrediente: 500 gr. branza de vaci, 1 ou, 3 linguri smantina, 3 linguri zahar, 2 linguri gris, 100 gr. stafide, 1/2 praf de vanilie, 1 pahar sirop de fructe, 3 linguri unt, sare, pesmet Preparare: In branza de vaci trecuta prin masina de tocat se pun 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu
Ingrediente: – 250 ml lapte – 50 ml apa – 20 g gris – 1 ou – 2 lingurite zahar – 2 lingurite unt – 1 lingurita pesmet Preparare: Se pregateste mai intai laptele cu gris. Se lasa la racit si se adauga untul, galbenusul, sarea si albusul batut spuma. Se pune in tava unsa
Ingrediente: – 2 oua – 50 g zahar, – 20 g unt – 30 g faina – 250 g mere Preparare: Se curata cateva mere, se dau prin razatoare si se presara putin zahar. Separat se freaca 50 g zahar cu unt, se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie si merele, la urma albusurile batute
Ingrediente: – 1 lingurita de zahar – o mana de orez – 2 mere mari Preparare: Se pune apa la fiert intr-un ibric, cu zaharul. Cand fierbe se pune orezul si se fierbe bine, pana infloreste. Se aleg doua mere mari, se spala, se sterg de apa si se pun intr-o tavita la cuptor, la
Ingrediente: – 2 ficatei de pui – 2 lingurite de unt fara sare – un cartof mediu – un morcov Preparare: Ficateii de pui, dupa ce se spala bine, se pun pe o folie de aluminiu si se taie o lingurita de unt in cubulete mici deasupra. Se ruleaza bine folia si se baga la
Ingrediente: – 20 g piept de pui – 1 morcov – 1 nap – 1 mana de fasole verde extra-fina – 1 mana de boabe de mazare – 1 frunza de patrunjel – 1 cubulet de unt – sare Preparare: Se curata morcovul si napul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde.