Ingrediente: – castraveti – branza Camembert – cascaval – 3 mandarine – 1 ceapa rosie – 1 lamaie – sare, piper alb – 1 legatura patrunjel – iaurt – mustar Preparare: 1. Castravetii se spala si nu se curata. Se taie pe jumatate, se scobesc la mijloc pana se obtine forma unei barcute si apoi
Ingrediente: – 1 kg zahar – 40 de piersici – 2 linguri suc de lamaie – 1/2 baton de vanilie – 4 pahare de apa Preparare: Se aleg piersici tari, care se curata de coaja si samburi. Se pune zaharul cu apa la fiert. Dupa primele clocote, se adauga o lingura de zeama de lamaie
Ingrediente: – 4 kg prune – 300 g zahar – 1 plic de conservant Preparare: Prunele se spala bine, se desfac pe jumatate, li se scot samburii si apoi se pun in borcane presandu-se usor, dar cu grija, ca sa nu se zdrobeasca. 2 l de apa se pun la fiert cu zaharul. Cand apa
Ingrediente: – 1 kg portocale – 1 l otet de fructe 750 g zahar – 1 lamaie – 2 lingurite cuisoare – 2 bete de scortisoara Preparare: Spala portocalele si taie fasii in coaja portocalelor. Pune portocalele intr-un vas, toarna apa si pune-le la fiert. Lasa-le sa se opareasca 20-25 minute. Le scoti apoi si
Ingrediente: – 1 kg morcovi – 4 lamai – 1,5 kg zahar Preparare: Morcovii se spala si se taie intai pe jumatate si apoi pe lung. Se pun sa fiarba in apa sarata. Cand sunt gata, se decanteaza si se amesteca impreuna cu bucatele de lamaie (se scot samburii mai intai). Pune amestecul in oala,
Ingrediente: – 2 kg caise mici – 7 cuisoare – 300 ml otet din vin – 250 ml miere – 1 lingura de boabe de piper Preparare: Pune toate ingredientele (in afara de caise) intr-un vas si fierbe-le timp de 5 minute. Adauga si caisele si mai fierbe inca 5 minute. Umple borcanele cu caise
Ingrediente: – 1 kg de pere – 3 pahare de apa – 300 g zahar – zeama de la o lamaie – 1 lingura suc de lamiae – nuci – scortisoaral cuisoare Preparare: Se curata perele de coaja si se taie in patru, apoi se curata de samburi. Fiecare bucatica se inmoaie in zeama de
Ingrediente: – 1 kg catina – 1 l apa l 800 g zahar – 3 cuisoare – 1 baton de scortisoara – 1 lamaie Preparare: Catina se alege de impuritati si se spala bine cu apa rece. Se lasa apoi pe un servet pentru a se zvanta. Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, cuisoarele
Ingrediente: – 5 oua – 250 g unt topit – 250 g ciocolata de menaj – 225 g zahar – 250 g faina – 1 plic zahar vanilat – 1 plic praf de copt – 5 banane Preparare: 1. Zaharul, galbenusurile si zaharul vanilat impreuna cu praful de copt se mixeaza pana se formeaza o
Ingrediente: – 1 piept de pui – 1 telina – salvie – 2 morcovi – sos de soia – migdale – ulei de masline – busuioc proaspat – sare, piper Preparare: 1. Pieptul de pui se spala, se dezoseaza si se taie fasii subtiri de 1 cm. Se lasa carnea intr-un castron la frigider, acoperita
Ingrediente: – 3 cartofi – 1 lingura de unt – 2 oua – 1 lingura de faina – sare – piper alb – mazare – broccoli – cartofi – varza – morcovi – ardei rosii – fasole – bulion Preparare: 1. Pentru galuste se fierb 3 cartofi, apoi se curata de coaja si se trec
Ingrediente: – 2 cani de faina – 2 si 1/2 lingurite praf de copt – 2 linguri zahar – 3/4 lingurita de sare – 1/2 cana de caise taiate – 1/2 cana ulei – 1 ou batut spuma – 3/4 cana lapte Preparare: Amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea cu uleiul si caisele.
Ingrediente: – 2 si 3/4 cani de faina – 1/4 lingurita de sare – 2 lingurite de praf de copt – 1/2 lingurite de sare – 1 si 3/4 cana de zahar – 3 oua – 1/2 cana de suc de caise – 1/2 cana apa – 1/3 cana de caise decojite – 1 lingurita
Ingrediente: – o jumatate de kilogram de caise decojite – 2 cani de suc de struguri albi (se poate inlocui cu apa) Preparare: Fierbe sucul de struguri sau apa impreuna cu fructele timp de 15 minute. Scoate fructele si paseaza-le. Pentru a subtia compozitia obtinuta, adauga sucul sau apa fierta pana capata consistenta pe care
Ingrediente: – 2/3 cana de lapte – 4 linguri de unt topit – 1 lingura de zahar – 1 cana de germeni de grau sau alte cereale – 1 cana de faina Preparare: Amesteca laptele cu untul si zaharul. Adauga germenii de grau si faina, pana se obtine o coca tare. Taie coca in forme
Ingrediente: – 1 cana de faina – 1 cana de cereale – 1 cana de suc natural de fructe Preparare: Amesteca ingredientele, intinde o foaie din coca obtinuta si tai-o in formele dorite. Se pun in tava si se coc timp de 20-30 de minute la 175 de grade.
Ingrediente: – 3 cani de fulgi de ovaz – 2 cani de faina – 1 cana de germeni de grau – 3 linguri de zahar – 1 lingurita de sare (nu este un ingredient obligatoriu, se poate omite) – 3/4 cana de ulei – 1 cana apa Preparare: Se amesteca toata ingredientele, iar din coca
Ingrediente: – 1 galbenus de ou – 3 ligura sirop de artar sau melasa (nu este un ingredient obligatoriu, se poate omite) – 1 lingura de vanilie – 1 si 1/2 ulei – 1/4 cana de lapte – 1 lingura de fulgi de ovaz – 1 cana de faina – 1 lingura faina de soia
Ingrediente: – 2 si 1/2 cani de faina – 1/2 cana de lapte praf – 1/2 cana de grau expandat – 1 si 1/2 lingurite de praf de copt – 1 lingurita de scortisoara – 1/2 lingurita de sare – 3/4 cana de zahar – 3/4 cana de ulei – 1 ou – 1/2 cana
Ingrediente: – 2 si 1/4 cani de faina 2 lingurite de praf de copt – 1/4 lingurita de sare – 1 cana de zahar – 2/3 cani de margarina sau unt – 2 oua – 2 banane zdrobite – 1 lingurita de vanilie Preparare: Combina faina, praful de copt, sarea si zaharul intr-un bol. Amesteca