5 rosii,
1/2 kg ficat de pui,
1 ceapa,
1 ou,
sare,
cascaval ras,
1 lingura ulei porumb,
1/2 cana apa.
Se aleg rosii mari, coapte si tari. Se spala si se taie in doua pe lungime. Se scobeste miezul si se da deoparte intr-un alt vas. Ficatelul se spala si se pune la fiert. Cand da in clocot, se spumuieste foarte bine si se fierbe aprox. 45 min. Se lasa la racit 5 min. dupa care se da prin masina de tocat sau se paseaza cu furculita.
Ceapa se toaca marunt si se da in clocot cu o jumatate de cana de apa. Se scurge si se amesteca cu ficatelul. Se adauga sare si un ou batut. Se omogenizeaza. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, cam trei sferturi. Se presara cascavalul.
Se pun intr-o tava cu uleiul, 1/2 cana apa si miezul de la rosii si se introduc la cuptor la foc potrivit aprox. 30 min. Sunt excelente si pot fi pregatite copiilor de 18 luni. Mod servire: ca fel principal sau cu legume sote.