250g faina,
un cubulet de drojdie de bere,
100 ml lapte,
putina sare,
un ou,
3 linguri zahar,
50g unt,
un litru ulei,
zahar glasat.
Intr-un vas de pamant ars sau ceramica se amesteca faina si drojdia de bere cu o lingura de lemn. Adaugati lapte caldut si framantati aluatul 1 min. Incorporati zaharul, sarea si coul in aluat si framantati-le 10 min. pana cand coca se desprinde de pe vas. Apoi adaugati untul in doua etape, in timp ce framantati inca 5 min. pentru a patrunde bine si uniform.
Acoperiti vasul cu un tifon si lasati aluatul la crescut timp de o ora, la temperatura constanta (22-25 gradeC). Presarati faina pe un fund de lemn, scoateti aluatul din vas, ii dati forma ovala, intindeti aluatul pana ce capata forma unui disc de cca.30 cm in diametru, decupati cu gura unui pahar 16 discuri mai mici.
Reacoperiti-le cu tifonul si le lasati la crescut cca.40 min. Separat, incingeti uleiul pana clocoteste si adaugati in el cate doua discuri de aluat si le lasati timp de 30 sec. pe fiecare parte.
Cand le scoateti, scurgeti-le bine de ulei si apoi presarati pe ele zaharul glasat.