Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec porc+vita 1 kg ardei gras condimente 2 rosii sau 2 morcovi bulion 1 legatura patrunjel 2 cepe o mana de orez Preparare: Se curata ardeii de cotor, carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt, condimentele, orezul si o lingura de bulion. Se introduce compozitia de carne in ardei, iar
Ingrediente: 500 gr branza dulce de vaci 350 gr faina 10 gr zahar 10 gr bicarbonat de sodiu zahar vanilat 2 oua coaja de lamaie rasa Preparare: Ouale se bat un pic cu cele 10 gr de zahar, coaja de lamaie si bicarbonatul, apoi se adauga branza si faina treptat. Puneti faina pana nu vi
Ingrediente: 1 pui o sticla de bere (dar goala) condimente pentru carnea de pui ulei Preparare: Se ia puiul, se da cu un pic de ulei, apoi se face un mix din mai multe condimente + sarea. Dupa ce le-ati amestecat dati pe tot puiul, apoi puneti in interiorul puiului sticla de bere, in care
Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 cepe mari kaizer afumat unt Preparare: Se pun catofii la fiet, taiati in felii mari si groase. Intr-o tigaie de teflon caliti ceapa, iar dupa ce este gata adaugati si feliile de kaizer. Cartofii ar trebui sa fie nici prea fierti dar nici prea cruzi. Dupa ce i-ati scurs
Ingrediente: 225 g zahar, 150 g migdale macinate, 150 g glazura semi-amara, apa, unt. Preparare: Amestecati zaharul cu 6 linguri de apa intr-un bol si fierbeti ceea ce ati obtinut. Lasati sa fiarba pana cand zaharul va obtine o culoare maronie. Adaugati migdalele macinate si amestecati-le pana cand se vor acoperi cu zahar. Ungeti tava
Ingrediente: 300 g faina, 150 g unt, 3 lingurite de anison macinat, 1 lingura de zahar, 1 lingurita de scortisoara, 1 galbenus de ou, 1 baton de vanilie, 1/2 lingurita de praf de copt, coaja de lamaie. Preparare: Cantariti ingredientele cu ajutorul cantarului de bucatarie. Bateti untul, galbenusul, coaja de lamaie si vanilia pentru a
Ingrediente: 500 g faina, 400 g sirop, 75 g stafide, 75 g oranjada, 75 g citronada, 1 lingura condimente pentru turta dulce, 1 lingura de bicarbonat de sodiu, rom, sirop si migdale pentru decorare. Preparare: Puneti stafidele intr-un vas si turnati rom peste ele, astfel incat sa le acoperiti. Incalziti vasul, pentru ca stafidele sa
Ingrediente: 500 g carte tocata de vita 4-5 cartofi (in functie de tava) 2 cepe 4-5 castraveciori in otet 2 oua 2 linguri lapte ( sau lapte batut) sare piper chimen marar Preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii (nu foarte subtiri). Ceapa se caleste in putin ulei, se adauga
Ingrediente: 2 l de apa, 1 l de bors, un morcov, o radacina de patrunjel o ceapa, verdeata, sare, un galbenus de ou, doua linguri de smantina. Pentru perisoare: 500 de g carne tocata, o felie de piine, doua linguri de orez, o ceapa, un ou, sare, piper. Preparare: Se pun la fiert intr-o oala
Ingrediente: Blat: 100g unt, 100g zahar pudra, 150g faina, 50g amidon alimentar, 2 oua, 1 lingura coaja de lamaie, 1/2 pachet praf de copt, Crema: 500ml lapte, 50g amidon, 2 galbenusuri, 1 pachet zahar vanilat, 150g zagar Pt. ornat: 500g frisca, diferite forme de zahar ars sau martipan Preparare: Blatul: se freaca zaharul cu untul
Ingrediente: 4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri smantana (sau iaurt), 8 linguri apa, 8 linguri faina, praf de copt, arome, fructe taiate felii (orice fel de fructe). Preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si apoi, pe rand toate celelalte ingrediente. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu faina, deasupra se pun feliile
Ingrediente: 250 g cartofi, 10 g unt, 10 g branza rasa, un galbenus. Preparare: Cartofii se coc se zdrobesc si se amesteca cu unt, branza, galbenus de ou. Se aseaza gramajoare pe o tava unsa, se presara schweitzer ras (daca vreti) si se coc la foc iute. Ei i-am strivit cu furculita si i le-am
Ingrediente: 300 g unt, 6 oua, 400 g zahar, 400 g faina, coaja de lamaie, 1 lingurinta bicarbonat de amoniu, 1 kg visine curatate de samburi si presarate cu zahar, nuca pisata Preparare: Cu ajutorul mixerlui, se freaca untul cu jumatate din cantitatea de zahar si doua oua. Se incorporeza treptat restul de zahar si
Ingrediente: 1 kg de mere, 2 oua, 2-3 felii de paine, 100 ml lapte, 150 g zahar, un pumn de stafide. Preparare: Se spala merele, apoi se decupeaza la fiecare in parte cate un capac. Se scobeste miezul. Separat, se amesteca miezul merelor cu ouale, miezul de la paine, in prealabil inmuiat in lapte si
Ingrediente: Aluat 1: 1 cana faina, 4 linguri smantana, 1 ou Aluat 2: 1 cana faina 1 pachet margarina Umplutura: 2 kg mere, 252g zahar Preparare: Merele se spala, se dau pe razatoare si se calesc cu putin ulei si zaharul. Se prepara aluaturile separat. Se fac 2 foi, se pun una peste alta si
Ingrediente: 1,5 kg mere 1 lingura margarina 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 6 linguri apa 100 g frisca (optional) Preparare: Intr-o tava rotunda unsa cu margarina se pun merele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua). Daca merele sunt mai tari, si nu sunt prea zemoase se
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta (12 foi subtiri) 500 gr branza dulce de vaci 200 gr branza sarata 100 gr stafide 1esenta rom 1esenta vanilie zahar dupa gust 200 gr smantana sau iaurt 8 oua Preparare: Pentru inceput, se presara deasupra stafidelor esenta de rom si apa (atat cat sa acopere stafidele) si se
Ingrediente: 1,5 kg de mere 250 g unt 1 cana de gris 1 cana de faina 1 cana de zahar 2 plicuri de zahar vanilat 1 pliculet de praf de copt 200 g nuca pisata scortisoara Preparare: Merele se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara. Se face un amestec din 1 cana
Ingrediente: 10 oua, 1 cana de faina cu varf, 1 cana de zahar cu varf, 2-3 pliculete zahar vanilat, 1 esenta de rom, 100-150g nuca, 3 liguri de ulei, o jumatate de lingurita de sare, cacao dupa gust. Preparare: Se bat albusurile spuma si treptat se adauga zaharul in ploaie, apoi se adauga galbenusurile frecate
Ingrediente: 250g ton in ulei, 1 morcov, 3-4 catei de usturoi, 150-200g masline negre taiate, 4-5 linguri ulei de masline, busuioc verde dupa gust, 100-150 ml suc de rosii, sare si piper dupa gust 1pachet de spaghete. Preparare: Se pun spaghetele la fiert.Intre timp intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul de masline inpreuna cu