1,5 kg mere
1 lingura margarina
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
6 linguri apa
100 g frisca (optional)
Intr-o tava rotunda unsa cu margarina se pun merele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua). Daca merele sunt mai tari, si nu sunt prea zemoase se pune in scobitura samburilor un pic de margarina. Albusurile se bat spuma separat, cu mixerul pana ce spuma sta lipita de vasul in care s-au batut (cand se intoarce vasul, spuma trebuie sa stea pe fundul vasului fara sa cada).
Cele 6 galbenusuri se amesteca cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga cele 6 linguri de faina si apa, se amesteca pana se omogenizeza. La sfarsit se amesteca albusurile batuta spuma cu compozitia facuta anterior. Cand totul e gata, se adauga aluatul obtinut peste merele puse in tava. Se baga tava in cuptor la foc mediu si se lasa tortul la copt pentru aproximativ 45 de minute. Se scoate tava din cuptor, se pune un platou peste tava si se rastoarna tortul pe platou. Se lasa sa se raceasca bine, dupa care se poate orna cu frisca.