2 1/2 cani faina
3/4 pachet unt rece taiat bucatele
1 ou si un galbenus
2-3 linguri lapte caldut
1 lingurita sare
1 lingurita praf copt
un praf bicarbonat
2 linguri zahar
Ingrediente pentru umplutura:
6-7 mere mari
coaja rasa de portocala
4 linguri zahar
foarte putina nucsoara
1 albus
scortisoara
Se amesteca cu mainile, faina cu untul rece bucatele, pana devine o coca sfaramicioasa. Untul nu trebuie incorporat perfect, pot ramane bucatele mici . Se pun restul ingredientelor si se amesteca, apoi sa framanta foarte putin, cat sa ramana sfaramicioasa. Se pune in folie si se tine 1h la frigider. Merele se curata, se taie rondele subtiri si se pun intr-o cratita cu putina apa (nu trebuie sa acopere merele), scortisoara si zahar. Se fierb 15 minute fara a mesteca in ele sa nu se sfarame. Se scurg.
Cand s-au racit se pune coaja rasa de portocala si foarte putina nucsoara, daca va place. Coca se taie in doua, o parte mai mare care se intinde si se pune in tava unsa cu unt si faina. Trebuie sa fie suficient de mare cat sa acopere si marginile. Se aseaza merele intr-un strat inalt apoi se pune deasupra a doua foaie intinsa. Marginile celor doua foi se ung cu albusul batut cu putina apa rece si se lipesc. Se unge pe deasupra cu albus si se traseaza cu varful cutitului cateva spirale sau orice alte forme. In cuptorul fierbinte, la flacara medie, se coace cca 30-40 minute.