Ingrediente: 400 g pastarnac, 200 g telina, 100 g morcovi, 250 g praz, 1 lamaie, 50 g ulei, sare. Preparare: Prazul se curata, se spala, se foloseste numai partea alba care se taie fasii subtiri. Telina si pastarnacul se curata si se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul curatat si ras
Ingrediente: Aluat: 500 gr faina 125 gr zahar 50 gr unt 2 linguri ulei 250 ml lapte 3 oua 1 lingura rom esenta de vanilie 25 gr drojdie instant 1 lingurita rasa sare Umplutura: 1 kg branza de vaci 200 gr zahar pudra 50 gr unt 2 pachetele zahar vanilat 5 oua 3 linguri smantana
Ingrediente: Coca pentru cosulet: 7 linguri de ulei 7 linguri de zahar 10 linguri de lapte 1 lingurita bicarbonat 1/2 pachet unt faina cat cuprinde Crema: 700 ml lapte 5-6 linguri faina 4 linguri zahar 3 oua 8 linguri zahar pudra 1+1/2 pachet unt esenta de vanilie Preparare: Pentru realizarea cosuletului, se amesteca toate
Ingrediente: muschi de porc, sare, piper, cimbru, usturoi, boia de ardei dulce, 3 linguri mustar iute, 150 g cascaval ras Preparare: Se curata muschiul de pielite si se sterge cu un servet umed, se taie in lungime se bate usor, dandu-i pe cat posibil o forma dreptunghiulara. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, usturoi, boia
Ingrediente: Pentru aluat: o cana untura de porc, 3 cani faina, 3 linguri zahar pudra, 1 ou intreg, 2 galbenusuri, 1 varf de cutit bicarbonat (stins cu zeama de lamaie). Pentru crema: 3 linguri cacao, 250 g zahar, 250 g unt Pentru glazura: 150 g zahar, 3 linguri de apa, 100 g unt, 2 linguri
Ingrediente: 3 cartofi mai mari 100 g branza de burduf 100 g branza de vaci 2 oua 30 ml ulei de masline 20 g sare chimen piper boia dulce Preparare: Cartofii se spala bine, apoi se pun sa fiarba circa 25 min in apa cu sare, se scurg de apa si se lasa la
Ingrediente: 1 kg peste, 2 cepe, 2 morcovi, 2 adei grasi, pasta de gogosari, 5 catei de usturoi, sare, piper zeama de lamaie, ulei, o cana suc de rosii. Preparare: Pestele curatat se taie bucati, pe care se presara sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie amestecata in prealabil cu putin
Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete 1 ceapa potrivita 200 g piept de pui 1 ou 5 g cimbru sare, piper dupa gust putin vin alb Preparare: Se curata ciupercile de pielita si se indeparteaza piciorusele, se spala si se pun intr-un castron cu apa calduta si putin otet. Se da prin masina de tocat pieptul
Ingrediente: 1 dovlecel, 1 morcov, 1 cartof, 1 galbenus. Preparare: Se fierbe dovlecelul, morcovul si cartoful la foc mic intr-o cratita cu capac, cca 30 min. Dupa ce au fiert se mixeaza sau se introduc in blander si se adauga galbenusul de ou, pe care in prealabil l-ai fiert 10 minute. La final se pun
Ingrediente: 1pahar de cuscus 1morcov 1dovlecel mic 1bucata piept de pui fiert 1legatura patrunjel 1lingura de unt putina sare Preparare: Se pune apa la fiert. Cand da in clocot se pun legumele si patrunjelul taiate marunt si se lasa la fiert 15 min apoi se adauga cuscusul si se lasa sa fiarba 10 min. Dupa
Ingrediente: 2 cani si 1/4 cu faina; 2 lingurite si 1/2 praf de copt; 1/2 de lingurita cu sare; 1 cana si 1/4 cu zahar alb; 1/2 de cana cu unt; 1 cana lapte; 1 lingurita esenta de vanilie; 4 albusuri de ou. Preparare: 1. Pentru inceput, pregateste-ti forma pentru prajitura, care trebuie sa fie
Ingrediente: 400 gr faina 1 pachet margarina pentru prajituri 4 oua 2-3 linguri zahar o cana lapte 1 pliculet praf de copt un borcanel de gem de cirese, sau ce aveti nuca zdrobita Preparare: Intr-un bol amestecam cu mixerul galbenusurile de la oua, laptele, margarina si zaharul. Apoi adaugam treptat faina si praful de
Ingrediente: Blat: vanilie pandispan pentru tort Crema de piersici: 400 g piersici din compot 6 linguri zahar tos 150 ml suc compot de piersici 2 pliculete gelatina 2 plicuri frisca 300 ml lapte 1 plic zahar vanilinat Crema de capsuni: 700 g capsuni 10 linguri zahar tos 250 g mascarpone 2 pliculete gelatina 2 plicuri
Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 lingura ulei de masline marar verde 2, 3 catei usturoi (optional) 2,3 lingurite de miere (optional) putina sare Preparare: Se fierb bine ficateii de pui, se scurg si se paseaza cu blenderul. Pasta obtinuta se freaca cu uleiul de masline, pana se formeaza o pasta moale. Se adauga
Ingrediente: 2 conserve de ton in ulei o conserva porumb jumatate de lamaie Preparare: Tonul se scurge de ulei si se amesteca cu porumbul. Se stropeste cu zeama de la lamaie si se serveste cu paine prajita.
Ingrediente: 500 g broccoli (desfacut in buchetele si fiert in aburi 5 min) 300 g paste (fierte) 150 g smantana 2-3 linguri de mozzarella (rasa pe razatoarea mare) sare, usturoi Preparare: Se pune smantana intr-o cratita, la foc mediu. Cand ajunge la fierbere, se adauga branza, pastele si broccoli. Se potriveste gustul de sare si
Ingrediente: 7-8 legaturi mici de lododa 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 1 ardei gras rosu 2 oua fidea bulion sare bors 1 legatura de patrunjel Preparare: Lododa se spala si se rupe frunza cu frunza, apoi se toaca marunt. La fel se procedeaza si cu legumele, dupa ce le-ati spalat, le tocati marunt, in
Ingrediente: 1 salata verde mare 3 oua fierte tari 6-7 ciuperci proaspete 3 rosii 1 conserva ton bucati ulei de masline otet balsamic sare Preparare: Se spala salata si se rupe fasii, se taie ouale fierte in sferturi, ciupercile si rosiile se vor taia felii. Toate aceastea se pun pe trei farfurii (pentru a nu
Ingrediente: 4 dorada de marime mijlocie 8 lamai 6 linguri zahar brun 5 linguri ulei de masline sare, piper boabe de coriandru Preparare: Se spala pestele, se cresteaza si se aseaza in tava se rad lamaile (6) si se pune razatura intr-un bol unde se adauga zaharul, zeama de lamaie, sarea, piperul si boabele de
Ingrediente: 500 g spanac, 2 lingurite unt, 2 lingurite faina, 100 g branza de vaci, 1 ou, 120 ml lapte. Preparare: Spanacul, bine spalat, se fierbe, se scurge, se toaca si se amesteca cu un sos alb din faina si lapte. Apoi se amesteca cu galbenusul, 3 g unt, branza si albusul batute spuma. Cu