2 cani si 1/4 cu faina;
2 lingurite si 1/2 praf de copt;
1/2 de lingurita cu sare;
1 cana si 1/4 cu zahar alb;
1/2 de cana cu unt;
1 cana lapte;
1 lingurita esenta de vanilie;
4 albusuri de ou.
1. Pentru inceput, pregateste-ti forma pentru prajitura, care trebuie sa fie in forma de miel. Unge-o cu putin ulei, las-o pentru cateva momente, iar apoi sterge cu un servet de hartie.
2. Unge iar tava cu grasime si tapeteaza cu faina, avand grija sa fie acoperita peste tot cu un strat fin de faina si grasime. Incalzeste cuptorul. Cerne faina, iar apoi adauga praful de copt si sarea.
3. Intr-un castron mare amesteca zaharul si untul pana se transforma intr-o pasta cremoasa. Adauga amestecul de faina peste aceasta pasta, alternand cu laptele. Amesteca aluatul de fiecare data cand adaugi lapte sau faina, pana se omogenizeaza. Adauga si esenta de vanilie.
4. Intr-un castron mare din sticla sau metal, bate ouale spuma. Toarna o treime din albusurile de ou in aluat, amesteca, apoi toarna repede si restul de albusuri.
5. Umple tava in forma de miel cu aluatul rezultat. Amesteca foarte usor cu o ligura de lemn, pentru a indeparta eventualele bule de aer. Ai grija sa nu indepartezi stratul de faina si grasime din partea interioara a formei. Pune capacul formei, avand grija sa se fixeze foarte bine.
6. Inveleste forma intr-o folie din aluminiu si pune-o in cuptorul incalzit. Se lasa la cuptor aproximativ o ora. Poti verifica din cand in cand daca este gata introducand un bat subtire sau o scobitoare in orificiul pentru ventilatie.
7.Dupa ce o scoti din cuptor, lasa prajitura in tava timp de 15 minute. Dupa trecerea acestui sfert de ora, poti lua capacul superior, pentru a se raci mai usor. Dupa ce se raceste, poti scoate prajitura cu totul din forma sa, avand grija sa nu se rupa.
8. Poti decora cu zahar pudra sau in orice alt mod, pentru ca prajitura sa arate ca un mielusel.