Ingrediente: 3 morcovi, 4 cartofi, o punga de soia cubulete 3 cepe, un plic busuioc, 4 foi de dafin, sare sau vegeta, 2-3 catei usturoi, patrunjel verde Preparare: Intr-un vas se pun cubuletele de soia la fiert cu un praf de sare sau vegeta. Se mai pot pune la fiert cu unul sau doi morcovi.
Ingrediente: 4 copanele de pui, ierburi aromate, sare un castravete un morcov unt o lingura de pasta de rosii Preparare: Se inabusa bine la cuptor intr-o tava cu capac copanele de pui unse cu unt si presarate cu ierburi aromatice si un praf de sare. Se scot apoi pe farfurie si se orneaza in mijloc
Ingrediente: 500 ml apa, 100 g morcov, 25 g telina, o radacina patrunjel, 50 g cartofi, ] cateva frunze de patrunjel, gris, ulei (unt), sare Preparare: Zarzavaturile curatate, spalate si taiate marunt, se pun in apa rece si se fierb in jue de 1 ora, intr-un vas acoperit. Cand zarzavaturile sunt bine inmuiate (se zdrobesc
Ingrediente: 20 g piept de pui; 1 morcov; 1 nap; 1 mana de fasole verde extra-fina; 1 mana de boabe de mazare; 1 frunza de patrunjel; 1 cubulet de unt; sare Preparare: Se curata morcovul si napul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde. Se spala si se taie in bucati mici.
Ingrediente: 1 I apa, 400 g legume diverse, 10 g faina, 10 g unt (ulei), 1 galbenus ou sare Preparare: Legumele se fierb si se paseaza. Dupa ce a fost strecurata, zeama se pune din nou la fiert. Separat, se prepara un sos alb din faina, simpla sau rumenita, care se dilueaza la rece cu
Ingrediente: 1 vanata medie, 1 dovlecel, 1 cutie mica de porumb, 2-3 morcovi, 2-3 cepe, 5-6 catei usturoi, 1 cutie cu ciuperci, brocolli, 3-4 rosii mici sau 1-2 rosii mari foi de placinta sare, piper, unt Puteti folosi orice fel de legume aveti in casa, sau amestecuri mexicane de legume congelate. Preparare: Se spala legumele,
Ingrediente: 500 ml apa, 70 g morcov, 70 g telina, patrunjel, un ardei gras, o rosie, frunze de patrunjel, zeama de lamaie, sare, ulei (unt) Preparare: Zarzavaturile curatate si spalate se pun in apa rece. Se fierb 1 ora (pana se inmoaie bine), apoi se strecoara si se paseaza, dupa care se pun din nou
Ingrediente: 2 morcovi, 1 pastarnac, o radacina de patrunjel, 2 cepe, telina, 2-3 cartofi, o mana de fasole verde, o mana de mazare, 2-3 frunze de varza, 2 ardei grasi, un dovlecel, 2-3 bucatele conopida, 100g unt, o lingura faina, sare, patrunjel verde, 2 l apa Preparare: Legumele se curata, se spala si se asaza
Gata cu legumele si fructele congelate. Vara ne aduce in frigider variantele „natur“ din care putem alcatui meniuri sanatoase, gustoase si rapide.
E vara, e cald, iar micutii nostri devin mai mofturosi la mancare in astfel de perioade. Este cazul sa luam anumite masuri pentru alimentatia lor?
Zana are acum 10 luni, pe la 4 luni am inceput diversificarea! Fructele si cerealele le accepta cu placere, dar cand era vorba de legume incepea spectacolul!
Buna ziua. As dori sa imi spuneti daca se poate, un program alimentar pentru un bebelus de 11 luni. Ce fructe, legume, carne are voie? Programul lui arata cam asa: dimneata la 5, 240 ml lapte, la ora 10 un mar cu 4 linguri branza si un biscuit; la pranz legume si carne, cam 150 de grame, la 17 iaurt cu cereale si seara un biberon lapte de 240 ml. Este ok? Este putin? Multumesc.
Ingrediente: orez, morcov, ardei rosu, ceapa, rosii, carnita, ulei de masline. Preparare: Se fierbe separat orezul. Carnita (piept de pui sau muschiulet de vita), ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se fierb in apa, adaugandu-se o lingurita de ulei de masline. La final se scurge apa de la orezul fiert si impreuna cu legumele si carnita
Ingrediente: 1 pastrav potrivit 2 cartofi 1 morcov legume asortate congelate Preparare: Se aseaza pestele intr-un vas de yena, langa el se aseaza cartofii taiati si morcovul, legumele asortate, se adauga putin apa, sare, si se baga la cuptor. Se lasa cca. 30 min. la cuptor in vasul acoperit.
Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi 3-4 bucati de broccoli 50-100 ml de lapte o jumatate de lingurita de unt un praf mic de sare Preparare: Legumele se curata si se pun impreuna la fiert, dupa care se pun in blender si se mixeaza (sau le mai puteti pasa cu mixerul). Dupa ce ati obtinut
Ingrediente: – 400 g taitei chinezesti din faina de grau, – 1/4 varza rosie, – 4 fire de ceapa verde, – 4 morcovi, – 1 ardei gras rosu, – 250 g tofu, – sare, piper Pentru sosul de alune: – 100 g alune neprajite si nesarate, – 2 cepe, – 2 catei de usturoi, –
Ingrediente: – orez, – ceapa, – morcov, pastarnac, telina, dovlecel, – rosii proaspete sau la conserva, – sare, ulei de masline Preparare: Ceapa se taie foarte marunt sau se da la robot. Se dau legumele prin razatoare sau se dau la robot, se pun la fiert adaugand si putin ulei de masline, mai putin dovlecelul.
Legumele organice sunt produse de fermieri care folosesc metode naturale de prelucrare la toate nivelurile.
Ingrediente: – 500 ml apa – 250 g zarzavat (dovlecei, morcov, patrunjel, rosii, ardei gras, frunze de patrunjel, spanac) – doua lingurite de faina. supa crema – un galbenus de ou (optional) – o lingurita de unt – verdeata – sare – 100 ml lapte Preparare: Legumele, spalate, curatate si taiate bucati se fierb foarte
Ingrediente: – 3 vinete, – 3 dovlecei, – piept de pui, – 3 cartofi, – smantana, – marar, – 2 oua, – sare, piper, – ulei de masline, – unt Preparare: Se prajesc in ulei de masline felii mari de cartofi, vinete, dovlecei, pieptul de pui taiat cuburi, apoi intr-o tava unsa cu unt se