Ingrediente: Pentru 6 portii: – 200 g fasole verde – 200 g mazare boabe – 400 g legume asortate (cumparate la punga, congelate; se gasesc in diferite amestecuri) – 2 linguri otet de vin rosu – 3 linguri ulei de masline – 2 linguri patrunjel proaspat, tocat Preparare: 1. Fierbe fasolea. Adauga mazarea si mai
Ingrediente: – 8 ardei grasi, – 2 morcovi, – 1 radacina de patrunjel, – 1 ceapa, – 3-4 rosii, – 1 lingura zahar, – 3 linguri ulei Preparare: Ardeii, carora li s-a scos in prealabil cotorul, se pun 1-2 minute in apa clocotita, putin sarata; se scot apoi pe o sita ca sa se scurga.
Ingrediente: – 1 pastrav potrivit – 2 cartofi – 1 morcov – legume asortate congelate Preparare: Se aseaza pestele intr-un vas de yena, langa el se aseaza cartofii taiati si morcovul, legumele asortate, se adauga putin apa, sare, si se baga la cuptor. Se lasa cca. 30 min. la cuptor in vasul acoperit. Pofta buna!
Ingrediente: – 20 g piept de pui – 1 morcov – 1 nap – 1 mana de fasole verde extra-fina – 1 mana de boabe de mazare – 1 frunza de patrunjel – 1 cubulet de unt – sare Preparare: Se curata morcovul si napul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde.
Ingrediente: 1 morcov 1 cartof jumatate de pastranac (radacina) jumatate de patrunjel( radacina) jumatate de telina 1 ceapa potrivita un pic de sare pentru gust. Preparare: Se curata legumele, se taie cubulete, se pun la firt in apa cat sa le acopere. Dupa ce au fiert se scoate ceapa si restul legumelor se lasa sa
Esti stresata si nu reusesti deloc sa te relaxezi. Copilul n-are pofta de mancare, iar bunicii uita tot, de la mana pana la gura.
Stim bine ca natura este foarte darnica atunci cand vine vorba de frumusete si sanatate, dar de multe ori pare greu de ales din multitudinea de oferte pe care le avem la dispozitie.
Ingrediente: 1/2 cana de carne de vita fiarta, taiata marunt 1 cartof decojit 1/4 cana de mazare 1 morcov 1 telina 1/4 cana de macaroane 4 cani de apa Preparare: Spala toata legumele si taie-le marunt. Fierbe-le in jur de 20 de minute, pana se inmoaie, adauga apoi macaroanele si si fierbe-le timp de 10
Ingrediente: – 1 dovlecel – 150 g ciuperci – 250 g rosii – ulei de masline – 350 g paste – sos pentru spaghete – parmezan Preparare: Intr-o tava, asaza dovlecelul, taiat felii, ciupercile, taiate felii, si rosiile taiate in doua. Stropeste cu ulei de masline si da 20 de minute la cuptorul preincalzit la
Ingrediente: – 400 g diverse paste (fusili, penne) – 1 lingura ulei de masline – 160 g de sunca la pachet, taiata bucati – 4 linguri de maioneza – 1 ardei rosu, taiat bucati – 1 ardei galben, taiat bucati – 100 g mazare, fiarta – sucul de la1/2 lamaie – 2 linguri de busuioc,
Ingrediente: – legume diverse Preparare: Foloseste legume foarte proaspete din piata. Curata-le si taie-le bucati mici. Fierbe-le fara sare, apoi paseaza-le. Incepe cu legumele clasice: cartofi, morcovi, praz (acesta din urma in cantitate mica, deoarece copiilor nu le place prea mult gustul). Cand bebelusul se va obisnui cu gustul (intr-o luna, doua) vei putea sa
Ingrediente: – morcov – rosii cherry – batoane de surimi (carne de crab) – ceapa – salata – fasole verde – varza de Bruxelles – marar – ulei de masline – otet balsamic Preparare: Legumele se spala bine, se curata si apoi se taie feliute (mai putin rosiile cherry). Morcovii se curata si se fierb.
Ingrediente: – 150 g faina, – 1 ou 1 lingurita de ulei de susan, – 3 cepe verzi, – ulei, – 1/2 ardei rosu, – 1 piept de pui, – 1 varza, – 50 g fulgi de soia, – 1 galbenus de ou, – sare sos de soia, – piper alb, – sos chinezesc Preparare:
Ingrediente: – 5 felii de paine neagra – 150 ml apa – 750 g rosii – 3 ardei rosii, – 1 lamaie – 2 legaturi de ceapa verde – 3 catei de usturoi – ulei de masline – smantana Preparare: 1.Feliile de paine se rup in bucatele, iar rosiile se taie marunt. Ardeiul gras rosu
Frumusetea, dar si starea de buna dispozitie depind in anotimpul rece de cat de multe vitamine si minerale asiguri organismului. Intampina iarna cu „lectiile“ de vitaminizare facute, daca vrei sa arati si sa te simti perfect!
Una dintre problemele legate de scoala este aceea ca nu vrea sa manance sandvisul, ci numai snacks-uri, care nu sunt sanatoase.
Alaturi de fructe, legumele constituie sursa principala de alimentatie a bebelusului in momentul in care decizi sa-l treci pe hrana solida.