500 ml apa,
100 g morcov,
25 g telina,
o radacina patrunjel,
50 g cartofi, ]
cateva frunze de patrunjel,
gris,
ulei (unt),
sare
Zarzavaturile curatate, spalate si taiate marunt, se pun in apa rece si se fierb in jue de 1 ora, intr-un vas acoperit. Cand zarzavaturile sunt bine inmuiate (se zdrobesc usor cu furculita), supa se strecoara. Bulionul astfel obtinut se pune din nou la fiert, se adauga grisul „in ploaie” si se fierbe inca 10-15 minute.
La ultima fierbere se adauga uleiul (untul), dupa care se lasa sa clocoteasca 2-3 minute, iar la sfarsit se pune un varf de cutit (1 g) de sare. La inceput, pana cand copilul se obisnuieste cu supa, se poate adauga si o lingurita (5 g) de zahar la 100 ml supa, scazand apoi treptat cantitatea de zahar, sau lapte (cam o treime fata de cantitatea de supa) care si el va fi eliminat treptat. Grisul poate fi inlocuit cu pesmet sau faina de orez.