E vara, e cald, iar micutii nostri devin mai mofturosi la mancare in astfel de perioade. Este cazul sa luam anumite masuri pentru alimentatia lor?
Ingrediente: fructe de orice fel zahar apa Preparare: Intr-un borcam de 800 ml se pun trei sferturi fructe, 4 linguri de zahar (chiar mai putin daca fructele sunt foarte dulci), si se umplu cu apa. Se lasa cam de doua degete liber borcanul sa aiba loc sa fiarba. Se capseza si se sterilizeza in bain
Buna ziua. As dori sa imi spuneti daca se poate, un program alimentar pentru un bebelus de 11 luni. Ce fructe, legume, carne are voie? Programul lui arata cam asa: dimneata la 5, 240 ml lapte, la ora 10 un mar cu 4 linguri branza si un biscuit; la pranz legume si carne, cam 150 de grame, la 17 iaurt cu cereale si seara un biberon lapte de 240 ml. Este ok? Este putin? Multumesc.
Preparate din fructe si crema de branza sau iaurt, HiPP Fruit – Duet reprezinta o alegere gustoasa pentru micutul tau ca desert sau ca o masa usoara dupa- amiaza. Cele doua straturi separate iti dau posibilitatea sa remarci gustul special al fiecaruia dintre ele. Sunt bogate in vitamina C si calciu. Vei gasi simbolul calitatii
Ingrediente: 200 g caise (din compot sau proaspete) 200 g visine (din compot sau proaspete) 4 linguri zahar pudra 400 ml frisca Preparare: Scurgem bine fructele de suc si apoi le pasam separate in vase diferite cu mixerul, adaugam si zaharul pudra (dupa gustul fiecaruia). Batem frisca spuma si apoi o adaugam in cele doua
Ingrediente: – 1/4 kg zmeura (sau afine, capsuni, coacaze), – sucul de la 8 portocale (fara pulpa). Preparare: Se zdrobeste bine zmeura pana devine un amestec lichid si se congeleaza in forme pentru gheata. Cand se serveste se pune in pahare sucul de portocale, iar peste el se toarna cuburile de suc de zmeura inghetat.
Ingrediente: – 3 piersici, – 5 portocale, – 5 caise coapte, – 2 linguri extract de migdale Preparare: Se paseaza toate ingredientele, se amesteca si se serveste rece!
Ingrediente: – un pepene, – 100 g zmeura, – 4 caise, – 4 linguri de branza dulce batuta Preparare: Se taie pepenele si se scobeste miezul, se pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece pe sub jet de apa, se spala caisele, se curata de coaja si se indeparteaza samburii. Se adauga branza si se
Te-ai plictisit sa mananci numai banane si mere? Din fericire, acum ai alternativa: fructele de vara. Caise, piersici, pepene, cirese.
Ingrediente: 120 ml lapte batut o jumatate de banana sau o piersica (sau orice alt fruct copt) sucul de la o jumatate de lamaie 2 linguri cu suc de portocale putin zahar vanilat Preparare: Se curata si se taie fructul in bucatele, se stropeste cu sucul de lamaie si se zdrobeste. Se adauga laptele, zaharul
Ingrediente: un mar sau para o banana o portocala 3-4 lingurite de biscuiti pisati Milupa Preparare: Se pune portocala in blender si se mixeaza. Se pune prima pt ca isi lasa zeama si asa se pot pasa si celelalte fructe mai usor. Dupa care se adauga marul si/sau para si banana taiate cubulete, dupa care
Legumele organice sunt produse de fermieri care folosesc metode naturale de prelucrare la toate nivelurile.
Ingrediente: 100 gr orez, 1 mar, 1 para, suc stors de la 1 portocala. Preparare: Se alege orezul, se spala, se pune la fiert si se mesteca continu, ca sa nu se lipeasca. Intre timp se curata marul si para si se taie cubulete, se stoace si portocala. Cand orezul este aproape fiert se adauga
Ingrediente: Pentru baza: 150 g biscuiti digestivi 80 g unt nesarat, topit Pentru crema: 400 g ciocolata alba 450 g branza-crema de vaci, grasa si proaspata 50 g zahar tos 400 ml frisca lichida Pentru ornat: 100 g ciocolata alba 150 g zmeura Ai nevoie de forma rotunda (20 cm), cu baza detasabila Preparare: 1.
Ingrediente: – 2 banane – 1 ceasca de faina – 1 ceasca de fulgi de ovaz – 1/2 ceasca lapte – 4 linguri de ulei – 2 linguri miere Preparare: Se amesteca fulgii de ovaz cu laptele apoi se adauga faina astfel incat va rezulta o coca asemanatoare cu cea de clatite. Se adauga si
Ingrediente: – 1 mar – 1-2 lingurite de biscuiti pisati foarte fin sau pesmet – cateva picaturi de zeama de lamaie sau portocala Preparare: Se spala bine marul si se curata de coaja. Se rade pe razatoare. Se amesteca cu biscuitii sau pesmetul. Daca este prea subtire, se mai adauga putin biscuite sau pesmet pentru
Ingrediente: – mere – gris Preparare: Fructele se fierb in apa, apoi se scurg si, in aceeasi apa, se fierbe grisul; se adauga un pic de zahar si se amesteca cu merele pasate. Se bate cu telul, la rece, pana devine spuma, apoi se serveste.