1 kg de mere
350 g zahar
50 gr unt
6 oua
200 gr faina
6 linguri apa clocotita
150 ml compot de caise sau de ananas
400 g frisca
Se curata merele de coaja, se taie in jumatate si se scot samburii. Intr-o tava se presara 150 gr zahar, se aseaza merele si se pun peste ele cubulete mici de unt. Se coace la cuptor 40 de minute. Blatul se prepara astfel: se bat galbenusurile cu 200 gr zahar, se adauga pe rand 6 linguri cu apa clocotita, se incorporeaza albusurile batute spuma si la sfarsit de pune faina.
Dupa ce se scot merele din cuptor se pune peste ele aluatul si se da iarasi la cuptor pentru 45 de minute. Dupa ce se coace, se rastoarna tortul pe un platou ( blatul sa fie pe platou si merele deasupra) si se da la rece. Dupa ce se raceste se adauga compotul peste mere (astfel incat sa ajunga compotul la blat) si se orneaza cu frisca.