Ingrediente: Blatul: 10 albusuri, 300 g zahar, 300 g nuca macinata, o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie, 3 linguri faina Crema: 10 galbenusuri, 300 g zahar, 250 g unt Preparare: Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga nuca macinata, o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie si faina. Se coc
Ingrediente: 4 oua 1 cana zahar 5 linguri de apa 3 linguri de ulei 2 cani de faina arome 1 lingura cacao 400 gr visine 2 plicuri crema vanilie 800 ml lapte ciocolata rasa Preparare: Se pun la fiert cele 5 linguri de apa, cu o cana zahar. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat,
Ingrediente: 500 gr. struguri dulci, 200 gr. frisca, 150 gr. zahar, 6 galbenusuri, 1 pliculet zahar vanila, zeama de la o lamaie. Preparare: Pasezi strugurii si strecori sucul. Freci galbenusurile spuma cu zaharul, apoi incorporezi sucul de struguri, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Pui vasul pe baia de abur la bain-marie pana se leaga
Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 200 ml frisca 4 linguri de zahar 1 lamaie 2 kiwi 1/2 pepene galben 2 piersici 1 lingura cacao cateva frunze de menta verde Preparare: 1.Razi fin coaja de lamaie. Mixezi frisca lichida, apoi incorporezi branza dulce, zaharul ,coaja rasa si 2 linguri de zeama de lamaie. 2.Speli
Ingrediente: Aluat: 500 gr faina 125 gr zahar 50 gr unt 2 linguri ulei 250 ml lapte 3 oua 1 lingura rom esenta de vanilie 25 gr drojdie instant 1 lingurita rasa sare Umplutura: 1 kg branza de vaci 200 gr zahar pudra 50 gr unt 2 pachetele zahar vanilat 5 oua 3 linguri smantana
Ingrediente: Coca pentru cosulet: 7 linguri de ulei 7 linguri de zahar 10 linguri de lapte 1 lingurita bicarbonat 1/2 pachet unt faina cat cuprinde Crema: 700 ml lapte 5-6 linguri faina 4 linguri zahar 3 oua 8 linguri zahar pudra 1+1/2 pachet unt esenta de vanilie Preparare: Pentru realizarea cosuletului, se amesteca toate
Ingrediente: Pentru aluat: o cana untura de porc, 3 cani faina, 3 linguri zahar pudra, 1 ou intreg, 2 galbenusuri, 1 varf de cutit bicarbonat (stins cu zeama de lamaie). Pentru crema: 3 linguri cacao, 250 g zahar, 250 g unt Pentru glazura: 150 g zahar, 3 linguri de apa, 100 g unt, 2 linguri
Ingrediente: 2 cani si 1/4 cu faina; 2 lingurite si 1/2 praf de copt; 1/2 de lingurita cu sare; 1 cana si 1/4 cu zahar alb; 1/2 de cana cu unt; 1 cana lapte; 1 lingurita esenta de vanilie; 4 albusuri de ou. Preparare: 1. Pentru inceput, pregateste-ti forma pentru prajitura, care trebuie sa fie
Ingrediente: 400 gr faina 1 pachet margarina pentru prajituri 4 oua 2-3 linguri zahar o cana lapte 1 pliculet praf de copt un borcanel de gem de cirese, sau ce aveti nuca zdrobita Preparare: Intr-un bol amestecam cu mixerul galbenusurile de la oua, laptele, margarina si zaharul. Apoi adaugam treptat faina si praful de
Ingrediente: Blat: vanilie pandispan pentru tort Crema de piersici: 400 g piersici din compot 6 linguri zahar tos 150 ml suc compot de piersici 2 pliculete gelatina 2 plicuri frisca 300 ml lapte 1 plic zahar vanilinat Crema de capsuni: 700 g capsuni 10 linguri zahar tos 250 g mascarpone 2 pliculete gelatina 2 plicuri
Ingrediente: 1 pachet mare piscoturi, 250 ml frisca lichida, 2 pachete crema pentru prajituri, 500 ml lapte, 1 cutie compot ananas, 1 cutie finetti, jucarii. Preparare: Cele 2 pachete de crema se prepara cu 500 ml lapte conform instructiunilor. Piscoturile se insiropeaza cu compotul de ananas, se pun pe fundul unei cratite si pe peretii
Ingrediente: Blatul: 5 oua, 300 g zahar pudra, praf de copt, 100 g nuca macinata, 200 g faina, o cutie piscoturi Crema: o budinca de vanilie, 250 g lapte, 250 g unt Glazura: 150 g zahar, 3 linguri de apa, 100 g unt, 2 linguri cacao Preparare: Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, si 5
Ingrediente: 1,5 kg mere golden 1 pachet aluat mare scortisoara unt zahar zahar pudra Preparare: Merele se curata de coaja, apoi li se scoate cotorul. In locul cotorului se pune o lingurita de zahar, un varf de lingurita de scortisoara si putin unt. Aluatul se imparte in patratele, cat sa acopere marul. Se pune marul
Ingrediente: 2 1/2 cani faina 3/4 pachet unt rece taiat bucatele 1 ou si un galbenus 2-3 linguri lapte caldut 1 lingurita sare 1 lingurita praf copt un praf bicarbonat 2 linguri zahar Ingrediente pentru umplutura: 6-7 mere mari coaja rasa de portocala 4 linguri zahar foarte putina nucsoara 1 albus scortisoara Preparare: Se amesteca
Ingrediente: Crema: 750 ml frisca lichida 700-750 g ciocolata alba 1 pliculet intaritor de frisca cateva picaturi de esenta de migdale sau lichior de cocos Blat 1: 3 oua 100 g zahar 100 ml ulei 100 ml lapte 100 g zahar 200 g faina 1 pac praf copt Blat 2: 5 albusuri 150 g zahar
Ingrediente: pere, zahar brun, scortisoara , unt, frisca , inghetata Preparare: Se aleg doua pere mari foarte tari pe care le curetati si le taiati in sferturi. Se pune unt la topit in tigaie, se arunca si perele acolo si se intorc des ca sa le cuprinda untul. Cand s-au inmuiat se pune scortisoara si
Ingrediente: 100 gr zahar 3 galbenusuri de ou 150 gr unt 250 gr faina 50 gr nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri de rom 1 varf cutit de sare zahar vanilat Pentru decorat o punga nuca de cocos verde bomboane colorate cateva jeleuri o punga nuca de cocos alba un pachet frisca un
Prajitura de post cu miere si nuci este un deset usor de preparat perfect pentru pedioada din post in care ai pofta de ceva bun si dulce, dar sanatos in acelasi timp. Ingrediente: Blat: 600 g faina, 4 linguri miere de albine 3 linguri margarina 3 linguri ulei apa minerala (aprox. jumatate de cana) Crema:
Ingrediente: 8 oua 8 linguri de ulei faina (o cana si jumatate) sau cat cuprinde o jumatate de cana de zahar un pliculet de praf de copt 2-3 pliculete de zahar vanilat cacao stafide sau nuci zahar pudra Preparare: Separi albusul de galbenus. Albusul il bati spuma (cand intorci vasul cu fundul in jos nu
Ingrediente: Blatul: 200 g zahar 250 g faina 2 linguri miere 1 ou 1 lingurita praf de copt zeama de lamaie sau hellas 3 linguri ulei 100 g lapte 1 praf de sare ulei si faina pentru tapetat tava Crema: 1 pachet de unt sau margarina 250 g zahar 100 g lapte 50 g cacao