Pentru 6-8 portii:
Pentru friptura:
1 pulpa de miel de 2 kg
1 lingura mustar
50 g unt
2 catei de usturoi, taiati
3 fire de rozmarin
Pentru garnitura:
4 rosii mari, taiate jumatati
2 catei de usturoi, zdrobiti
1 ardei iute, mic, taiat felii
1 lingurita seminte de fenicul
2 fire de cimbru, tocate
1 lingurita zahar
1 lingura ulei de masline
1. Preincalzeste cuptorul lasemnul 3/160°C. Unge carnea cu mustar si unt inmuiat la temperatura camerei. Cresteaza din loc in loc si impaneaza cu usturoi si rozmarin. Presara sare si piper si asaza in tava.
2. Asaza rosiile de jur imprejur, cu partea taiata in sus. Peste rosii, presara uniform usturoiul, semintele de fenicul, ardeiul iute, cimbrul si zaharul. Presara sare si piper negru, apoi stropeste cu uleiul de masline.
Da la cuptor 1ora si jumatate.
3. Scoate din cuptor si pune riptura pe un platou incalzit. Las-o 15 minute inainte sa o portionezi. Tine rosiile in cuptorul cald, dar stins, pana servesti.