Blatul:
6 oua,
300 g zahar,
100 g ciocolata,
200 g faina
Crema:
200 g nuci,
200 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
4 galbenusuri,
25 ml coniac,
200 g unt,
lamaie
Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga ciocolata data pe razatoare si faina, iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie, se toarna compozitia in forme, se coace la un foc potrivit, se lasa sa se raceasca, apoi se despica blatul in trei foi.
Crema: zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga coniacul, coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, se incalzeste vasul in bain-marie, pana ce compozitia se leaga. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca complet, se adauga untul si nucile si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa, cu care se umplu foile, se monteaza tortul si se decoreaza.