Tort de ciocolata

Ingrediente:

Blatul:
6 oua,
300 g zahar,
100 g ciocolata,
200 g faina

Crema:
 200 g nuci,
200 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
4 galbenusuri,
25 ml coniac,
200 g unt,
lamaie

Preparare:

Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga ciocolata data pe razatoare si faina, iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie, se toarna compozitia in forme, se coace la un foc potrivit, se lasa sa se raceasca, apoi se despica blatul in trei foi.

Crema: zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga coniacul, coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, se incalzeste vasul in bain-marie, pana ce compozitia se leaga. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca complet, se adauga untul si nucile si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa, cu care se umplu foile, se monteaza tortul si se decoreaza.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Deserturi
Buton