– 4 oua
– 100 g de zahar fin
– 500 ml de lapte
– zahar vanilat
Intr-o cratita se pune zaharul la topit. Se iau apoi formele in care vom pune crema de zahar ars si tapetam cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii formelor, dupa care lasam sa se raceasca bine. Intre timp, se pune laptele la incalzit la foc mic. Intr-un alt vas, se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat. Cand laptele fiert s-a mai temperat, se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald.
Amestecul obtinut se pune peste zaharul topit in forme, apoi se pun intr-o alta cratita mai mare cu apa si se baga la cuptorul incalzit in prealabil. Se tin la cuptor pana cand incepe sa prinda o culoare maronie. Apoi se scot si se lasa la racit. Crema de zahar ars se serveste rece, rasturnata pe un platou. Este un deliciu cu care va puteti foarte usor impresiona musafirii pretentiosi! Pofta buna!