Foi:
300 g faina
80 g margarina
4 galbenusuri
1 lingura amoniac
3 linguri zahar
1 lingura smantana lapte
Crema:
6 linguri faina
500 ml lapte
200 g zahar pudra
250 g margarina
3 plicuri zahar vanilat
Pentru foi: se amesteca faina cu margarina si amoniacul, pana devine de o consistenta nisipoasa, apoi se adauga galbenusurile, smantana, zaharul si putin lapte daca este nevoie. Eu pun mai multa smantana si nu mai este nevoie de lapte. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Tava trebuie sa fie rece si unsa cu margarina.
Pentru crema: 6 linguri de faina + 500 ml lapte, se fierb pe foc pana se ingroasa si se lasa la racit. 250 g zahar + 250 g margarina + 3 plicuri zahar vanilat se amesteca pana se topeste zaharul, iar apoi se adauga pasta de lapte si faina. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se ung foile cu crema, foaia de deasupra se pudreaza cu zahar pudra. Daca se doreste, una dintre foi poate fi unsa cu gem acrisor.