Branza este o sursa excelenta de calciu si multe specialitati pot fi consumate fara probleme si in perioada sarcinii. Unele tipuri de branzeturi insa, nu sunt alimente recomandate in sarcina deoarece pot avea consecinte asupra sanatatii copilului si a femeii insarcinate. Ce branzeturi trebuie sa eviti in timpul sarcinii Branzeturile moi, maturate cu ajutorul mucegaiurilor,
Ingrediente • 100 g dovlecel • 100 g fasole verde • câteva frunze de mentă • puţină supă de pasăre de curte (strecurată) • 10 ml lapte • 40 g ricotta (de la 9 luni) Mod de preparare Curăţaţi fasolea verde şi puneţi-o să fiarbă la abur aproximativ 15 minute. Curăţaţi dovlecelul, tăiaţi-l
Ingrediente: • 250 g biscuiți simpli, dulci • 125 g unt topit • 375 g cremă de brânză • 1/3 cană suc de lămâie • 400 g lapte condensat • 1 plic gelatină (10 g) • 2 lingurițe esență de vanilie • coaja de la 2 lămâi verzi Mod de preparare: În vasul
Ingrediente: Blat: 300 g biscuiti 100 g unt topit Crema: 600 g branza de vaci slaba 150 g zahar 4 oua sucul de la jumatate de lamaie 3- 4 linguri de smantana Decor: 3 4 linguri dulceata de afine 300 g afine Preparare: Pentru inceput, se pune branza si smantana intr-o sita si
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 300 gr stafide 600 gr branza dulce 300 gr zahar 4 oua 4 linguri de smantana 200 ml ulei 50 ml esenta de rom Preparare: Foile se lasa la decongelat la temperatura camerei. Pui la inmuiat stafidele in apa calda cu esenta de rom si 50 de gr
Ingrediente: Blat 7 oua 5 linguri faina 2 linguri cacao 7 linguri zahar 100 ml ulei 1 fiola esenta vanilie 1 plic praf de copt Crema 600 g branza de vaci 250 g unt 200 g zahar pudra 1 fiola esenta vanilie Jeleu 2 plicuri praf budinca vanilie 750 ml Fanta 5-6 linguri zahar
O reteta simpla, rapida si extrem de gustoasa, perfecta pentru serile in care nu ai timp sa pregatesti masa insa totusi vrei sa manci sanatos. Iata cum sa prepari cele mai bune chiftele de cartofi cu branza. Ingrediente: 300 g cartofi 2 oua 1 lingura branza rasa Sare Piper 2 linguri faina Ulei Cum
Ingrediente: 250 g margarina o cana zahar 5 galbenusuri un plic praf de copt 700 g faina 350 g branza de vaci 100 g smantana un plic zahar vanilat 1 borcan dulceata 100g nuci macinate esenta rom Preparare: Galbenusurile si zaharul se mixeaza bine, se adauga margarina si faina amestecata cu praful de copt
Boromir a pregatit cu ocazia Sarbatorilor Pascale, pe langa editia speciala de cozonaci, si Pasca Boromir, cu traditionala umplutura de branza dulce si stafide, preparata dupa o reteta de casa cu drojdii naturale.
Ingrediente: Pentru aluat: 1 pahar apa, 1 pahar lapte, 1/4 pahar ulei, sare, drojdie, faina cat cuprinde Umplutura de branza: branza telemea sarata data pe razatoare, 2 oua batute, marar Preparare: Pregatim aluatul si il lasam sa se odihneasca 1 ora. Am intins aluatul si am taiat cercuri cu ajutorul unui pahar, in mijloc am
Ingrediente: 8-9 ardei grasi, 1/2 kg branza dulce de vaca amestecata cu 100 g telemea, 1 lg gris, 1lg ulei, 2 lg smantana, 1-2 oua,sare Sosul alb: 1 lg unt, 1lg faina, 1 pahar lapte Preparare: Sosul alb: pui untul intr-o cratita pe foc, adaugi faina in ploaie, amestecand continuu si torni un pahar cu
Galbani va recomanda un dejun usor potrivit pentru zilele toride - Mozzarella Santa Lucia.
Ingrediente: Pentru aluat: 500 gr. faina, 3 linguri undelemn sau margarina topita, 1 lingurita sare, o cana apa calduta. Pentru umplutura: branza, spanac, oua Preparare: Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se bat sa devina elastice, se ung cu grasime, se impaturesc ca o plapuma si se dau la rece
Ingrediente: 1 pachet aluat foetaj, 500 g branza dulce, 4 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, stafide, esenta de rom Preparare: Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom, timp de 2 ore. Branza dulce se amesteca cu zaharul, vanilia si stafidele. Aluatul se decongeleaza, se intinde si se imparte foaia in
Ingrediente: 3- 4 felii de branza de vaca, nesarata 3-4 felii de paine prajita Preparare: Se iau feliile de branza si se prajesc intr-o tigaie de teflon, pana capata o culoare caramizie. Se servesc cu paine prajita, rosii si ceapa. Pofta buna!
Ingrediente: 1kg cartofi, 2 cepe, 4 oua, bulion, 200 gr branza, 2 rosii, 1castravete in otet, 3 linguri mari de smantana, marar, condimente (busuioc, sare, piper, boia de ardei dulce), margarina Preparare: Se fierb cartofii si 3 oua. Se da prin razatoare branza, se taie cubulete rosiile, se taie foarte marunt castravetele, se taie si
Ingrediente: Umplutura: 500 g branza slaba 3 oua 2 linguri gris 1 ou condimente (marar, piper, boia) Aluat de foietaj: 500 g faina 400 g margarina 1/2 lamaie 1/2 pahar apa Preparare: Pentru pregatirea aluatului, cerne faina si imparte-o in doua parti egale. Una dintre parti se framanta impreuna cu margarina si se intinde
Ingrediente: 5 cartofi mari 160 g smantana 200 g telemea 40 g unt 2-3 rosii frunze de salata Preparare: Se spala cartofii si se coc in coaja 40 minute. Amestecam smantana cu branza rasa si untul. Se taie un capac in cartofii copti, scoatem putin din miez si umplem cu amestecul de branza si smantana.
Ingrediente: 12 ciuperci 150 g branza dulce (sau cas de vaca) 2 linguri maioneza 2 linguri smantana 1 castravete 1 catel usturoi 1 rosie Preparare: Se spala bine ciupercile, se lasa la scurs pe un servetel, se desfac de codite si se coc doar palariile la cuptor. Crema se prepara amestecand branza cu maioneza, smantana,
Ingrediente: 2 ficatei de pasare lapte, formula pentru bebelusi calciu lactic 2 tablete Preparare: Se pregateste branza calcica. Se fierb 240 ml lapte si se adauga 2 tablete de calciu lactic in momentul in care fierbe. Se mai lasa sa fiarba 3 minute, dupa care se strecoara intr-o sita. Se fierbe ficatul si cand e