Ingrediente: 1 pachet foi de placinta (12 foi subtiri) 500 gr branza dulce de vaci 200 gr branza sarata 100 gr stafide 1esenta rom 1esenta vanilie zahar dupa gust 200 gr smantana sau iaurt 8 oua Preparare: Pentru inceput, se presara deasupra stafidelor esenta de rom si apa (atat cat sa acopere stafidele) si se
Ingrediente: 1 l apa, 200 g malai, 1 lingurita de sare branza telemea, smantana Preparare: Apa si sarea se pun la fiert impreuna intr-o oala sau intr-un ceaun. Cand clocoteste apa, se adauga malaiul in ploaie, amestecand repede ca sa nu se faca cocoloase. Este de preferat sa fiarba la foc mic 15 minute. Cand
Ingrediente: 500 g branza de vaci, 2 catei usturoi, 250g cascaval, 250 g maioneza, sare. Preparare: Treci prin sita branza de vaci, iar cascavalul il dai pe razatoarea mai fina. Amesteci o lingura de cascaval ras cu branza de vaci, usturoiul pisat,sare dupa gust si maioneza pana se formeaza o pasta .Cu mana formezi bulgarasi
Ingrediente: branza proaspata de vaci 1 galbenus fiert de ou 1 lingura unt verdeata, sare Preparare: Se freaca branza cu untul si galbenusul. Se adauga verdeata tocata si sare. Se pune pasta pe felii de paine prajita si se servesc cu ceai.
Ingrediente: 300 gr muschi tiganesc feliat 400 gr branza proaspata de vaci 2 lingurite seminte de susan 50 gr unt marar masline sare Preparare: Se amesteca branza cu untul, semintele de susan, mararul tocat marunt pana se obtine o pasta omogena. Se adauga sare dupa gust. Pe o felie de muschi tiganesc se pune o
Ingrediente: Aluat: 1 pahar lapte, 1 pahar ulei, 1 pahar apa, drojdie, 1 ou, sare, faina cat cuprinde. Umplutura: 50 g unt, 500 g branza telemea, 200 g branza dulce, 2 pahare zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 4 oua Preparare: Se prepara aluatul folosind ingredientele de mai sus si se lasa la dospit. Branza telemea
Ingrediente: un pachet spaghetti, 600 g branza dulce, 2 pahare zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 4 oua, un praf de sare. Preparare: Pastele se fierb apoi se scurg de apa. Se amesteca branza cu zaharul, vanilia, sarea, ouale si se adauga aceasta compozitie peste spagheti amestecandu-se pana la omogenizare. Amestecul se toarna intr-o tava si
Ingrediente: 300 g branza de vaci 100 g branza telemea (data prin razatoare) 2 linguri margarina marar tocat fin 300 g sunca presata 200 g maioneza sare, piper Preparare: Se amesteca intr-un castron: branza de vaci, telemeaua, margarina, mararul, sarea si piperul. Se framanta bine pana cand se face ca o pasta groasa. Se umplu
Ingrediente: o salata, 300g cartofi, 2 oua, o lingura de branza rasa , sare, piper, 2 linguri de faina, ulei Preparare: Se fierb cartofii, se curata si se trec prin sita sau prin masina de tocat carne. Se amesteca cu o lingura cu faina, cu ouale batute ca de omleta, cu o lingura de branza
Ingrediente: 400g malai 1 lingurita sare 200g branza 100g unt 2 oua 2 linguri lapte Preparare: Se face o mamaliguta mai moale. Intr-o forma unsa cu putin ulei se pune un strat de mamaliga, unul de branza si unt, apoi iar unul de mamaliga, branza, unt. Ultimul strat trebuie sa fie mamaliga. Se bat ouale
Ingrediente: 500 g carnati afumati, 300 g branza de burduf, malai, 2 oua, 100 g smantana, ulei, sare Preparare: Se face o mamaliga potrivita din malai, apa si sare. Carnatii se taie felii si se prajesc intr-o forma unsa cu grasime, pana se rumenesc, dupa care se taie in felii groase. Se pune jumatate din
Ingrediente: faina 500 g 4 oua branza de vaci 500 g coaja rasa de lamaie zahar 175 g sare Preparare: Din faina, 2 oua, putina sare si putina apa se prepara o coca mai densa, din care se intinde o foaie si se taie patrate cu latura de 5-7 cm. Branza de vaci se amesteca
Ingrediente: lapte, calciu lactic Preparare: Pentru sugar se prefera branza preparata din lapte de vaca proaspat, cu adaos de calciu lactic. Iata 3 modalitati de preparare a branzei pentru cei mici: 1. Intr-un ibric se incalzesc 200 ml lapte de vaca cu doua tablete a 500 mg calciu lactic amestecand tot timpul. Cand incepe coagularea
Cand am ajuns la capitolul branza, in cadrul diversificarii, m-am lovit de un refuz total din partea Alexandrei.
Ingrediente: 1 kg spanac verde 400 g branza de vaci 3 cepe 1 legatura marar si una de patrunjel 100 g smantana 5 oua 50 g unt topit 500 g aluat 100 ml ulei Preparare: se fierbe spanacul , se scurge bine, se amesteca cu branza rasa, ceapa tocata marunt, verdeata tocata marunt, smantana si
Ingrediente: ciuperci 500 g, branza telemea 200g, foietaj 300g, ulei 100 ml, piper macinat si sare dupa gust Preparare: Ciupercile se curata, se spala de mai multe ori cu apa rece, se taie in cuburi mici si se prajesc in ulei. Dupa ce s-au racit se amesteca cu branza rasa si piperul macinat pana se
Ingrediente: Blat: 5 oua 5 linguri ulei 6 linguri faina amoniac stins cu zeama lamaie 2 linguri cacao Crema: 500 g branza de vaci 5 linguri zahar 1 pachet unt (200 g) Glazura: 2 budinci vanilie 700 ml suc de portocale sau caise 5 linguri de zahar Preparare: Se face un blat amestecand galbenusurile cu
Ingrediente: 200 g de branza de vaci un galbenus de ou 2 1/2 linguri de gris 20 g zahar gem Preparare: Amesteci bine branza cu oul, adaugi zaharul si grisul si freci amestecul. Iei din compozitie cate o lingurita si o torni intr-o cratita cu apa clocotita, apoi ii lasi la fiert 5-10 minute. Cand
Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa de marime media, tocata 1 lingura de faina alba 1 lingurita de sare 3 cesti de lapte degresat (sau cu 1% grasime, sau lapte de soia) 2 linguri de amidon de porumb 1 1/2 cesti de branza Cheddar cu continut redus de grasime, data pe razatoare
Ingrediente: 600 g faina, 8 oua, 1.6 l lapte, 300 ml sifon, 750 g branza de vaci, 300 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 200 ml ulei, 100 g zahar pudra, coaja de lamaie, sare. Preparare: Din faina, lapte, sifon, 6 oua, sare, 50 g zahar si un plic de zahar vanilat se prepara o