Ingrediente: 1 kg de rosii mari 200 gr branza vaci 2 lingurite de gris 50 ml lapte un ou marar sare Preparare: Se taie la fiecare rosie cate un capac, apoi se scobesc. Se amesteca branza de vaci cu galbenusul, grisul fiert in prealabil, laptele, albusul batut spuma, mararul tocat fin si sarea. Cu acest
Ingrediente: 300 g branza telemea oi, 150 g branza vaci, 150 g unt, ananas sau mandarine din compot, 200 g mere. Preparare: Branza telemea se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna cu branza de vaci, apoi se amesteca cu untul pana devine o crema pufoasa. Merele se curata de coaja si seminte
Ingrediente: 100 g. branza de vaci dulce; 20 g. faina sau gris; o jumatate de ou; 5 gr. de unt sau 1/2 lingurite smantana; 10 g. zahar. Preparare: Se amesteca branza de vaci cu oul si zaharul, apoi incorporezi totul cu grija in faina sau gris; cu o lingurita inmuiata in apa iei „bile” din
Ingrediente: unt 60 gr faina 80 gr zahar 80 gr branza de vaci 120 gr gris 1 ou stafide 10 gr zahar vanilat coaja de lamaie rasa Preparare: Se framanta o coca mai tare din faina, unt, zahar si putina apa si se lasa la rece 15-20 min. Separat, se face o crema din branza
Ingrediente: jumatate de kg branza de vaca doua linguri mari de smantana 4 cepe verzi o legatura marar verde o legatura patrunjel verde un ardei, o rosie, un castravete, cateva masline sare, piper Preparare: Se amesteca branza cu smantana, se freaca foarte bine impreuna cu sarea si piperul (se poate si fara piper). Se toaca
Ingrediente: 1 ceasca de cafea plina cu orez, 100 g branza de vaci, 30 g zahar, 250 g apa+lapte, 30 g unt, 1 ou, sare. Preparare: Orezul ales si spalat se pune la fiert cu apa amestecata cu lapte si un praf de sare; daca scade mai adaugi apa. Se fierbe orezul pana se zdrobeste
Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 200 ml frisca 4 linguri de zahar 1 lamaie 2 kiwi 1/2 pepene galben 2 piersici 1 lingura cacao cateva frunze de menta verde Preparare: 1.Razi fin coaja de lamaie. Mixezi frisca lichida, apoi incorporezi branza dulce, zaharul ,coaja rasa si 2 linguri de zeama de lamaie. 2.Speli
Ingrediente: Aluat: 500 gr faina 125 gr zahar 50 gr unt 2 linguri ulei 250 ml lapte 3 oua 1 lingura rom esenta de vanilie 25 gr drojdie instant 1 lingurita rasa sare Umplutura: 1 kg branza de vaci 200 gr zahar pudra 50 gr unt 2 pachetele zahar vanilat 5 oua 3 linguri smantana
Ingrediente: 3 cartofi mai mari 100 g branza de burduf 100 g branza de vaci 2 oua 30 ml ulei de masline 20 g sare chimen piper boia dulce Preparare: Cartofii se spala bine, apoi se pun sa fiarba circa 25 min in apa cu sare, se scurg de apa si se lasa la
Ingrediente: 500 g broccoli (desfacut in buchetele si fiert in aburi 5 min) 300 g paste (fierte) 150 g smantana 2-3 linguri de mozzarella (rasa pe razatoarea mare) sare, usturoi Preparare: Se pune smantana intr-o cratita, la foc mediu. Cand ajunge la fierbere, se adauga branza, pastele si broccoli. Se potriveste gustul de sare si
Ingrediente: 500 g spanac, 2 lingurite unt, 2 lingurite faina, 100 g branza de vaci, 1 ou, 120 ml lapte. Preparare: Spanacul, bine spalat, se fierbe, se scurge, se toaca si se amesteca cu un sos alb din faina si lapte. Apoi se amesteca cu galbenusul, 3 g unt, branza si albusul batute spuma. Cu
Ingrediente: 80 gr miere, 50 gr lapte, 200 gr branza de vaci dulce, 250 gr fructe proaspete, 50 gr stafide. Preparare: Cu ajutorul mixerului batem bine laptele, mierea si branza dulce. Adaugam stafidele si fructele de sezon spalate bine, alese de samburi si scurse bine. Crema obtinuta se pune in castronele, se orneaza cu frisca
Ingrediente: 1 kg faina jumate de pachetel drojdie 500 ml lapte amestecat cu apa (sa fie cald) 4 linguri de ulei 400 gr branza de dulce de vaca 4 oua zahar vanilat 2-3 linguri de zahar Preparare: Faina se pune intr-un vas mai mare, in mijloc se zdobeste drojdia, apoi se toarna cate putin din
Ingrediente: 350 branza de burduf sau branza sarata; 130 g unt sau crema de unt; 1legatura marar verde; cateva fire arpagic, 1felie de ardei rosu Preparare: Se amesteca intr-un castron ingredientele, branza faramitata si untul dat pe razatoare, se toaca marunt mararul si arpagicul si se adauga si ele. Apoi se formeaza bilute mai mari
Ingrediente: 250 g caise foarte bine coapte, 7 linguri stafide, 3 linguri miere, 150 g branza dulce de vaci, 100 g smantana degresata Preparare: Se inmoaie stafidele in apa calda, se curata caisele de coaja si samburi si se paseza. Se amesteca piureul obtinut cu branza de vaci in care s-au adaugat cele 3 linguri
Ingrediente: 100 g orez, 75 g branza de vaci proaspata, 4 lingurite de miere Preparare: Orezul se spala bine si se fierbe. Dupa ce s-a fiert se strecoara, apoi se amesteca cu branza de vaci pana devine o pasta cremoasa. La sfarsit se adauga mierea pentru a da savoare si a indulci preparatul. Dupa gust
Ingrediente: 300 g urda dulce, 150 g branza de vaci, 100 g telemea, 50 g unt 1 legatura de marar, 1/2 ardei gras rosu sau galben, 2 rosii Preparare: Se amesteca bine cu furculita intr-un castron urda, telemeaua, branza de vaci si untul. Cand totul este bine amestecat se adauga mararul tocat marunt. Se serveste
Ingrediente: 1 cartof, 1 morcov, 1 dovlecel, o bucatica de piept de pui, 2-3 linguri branzica de vaci facuta in casa Preparare: Pieptul de pui il fierbi cu morcovul si cartoful, separat fierbi dovlecelul. Cand sunt toate fierte, le pasezi bine in blender sau in robot de pasat adaugi branzica de vaci si zeama in
Ingrediente: branzica de vaci facuta in casa, banana, para, zeama de la portocala sau mandarina Preparare: Pui branzica de vaci in castronel, amesteci cu banana pasata, para data pe razatoare si adaugati zeama de portocala, amestecati bine, bine. E foarte buna.
Ingrediente: 300g cascaval 100g unt sau margarina 500g branza dulce de vaca 120g sunca 1/2 ardei verde iute 1/4 ardei rosu capia sau gras 1/4 ardei galben gras sare si piper dupa gust Preparare: Taiem cubulete sunca si ardeii. Punem branza dulce de vaca intr-un castron si condimentam cu sare si piper. Adaugam sunca si