Mama eroina versus mama manager

Critica este ultimul lucru de care ai nevoie cand ai un job si esti si parinte. Ceea ce iti trebuie sunt strategii intelepte de a face fata sarcinilor.

1. Prioritati. Inainte de a spune ca nu ai timp nici macar de cafea, nu uita sa te gandesti un moment la ce ai de facut, apoi la ce are prioritate, ce poti face acum si ce poate astepta sau care doua lucruri pot fi facute impreuna. Aceasta este o discutie pe care trebuie sa o ai cu partenerul tau.

2. Imparte sarcinile. Cu timpul, implicarea barbatilor in sarcinile gospodaresti a devenit tot mai mare comparativ cu trecutul nu foarte indepartat. Discuta cu sotul tau si pentru inceput lasa-l sa aleaga ce vrea sa faca, dupa care poti sa mai adaugi doua – trei sarcini.

3. Nu uita sa te bucuri. Tot impartind sarcini si responsabilitati ai sanse serioase sa uiti pentru cine faci asta de fapt si care este scopul. Nu uita de copilul tau si nu uita sa pui la o parte timp pentru a-l observa, impreuna cu partenerul tau. Aceste momente sunt cele care le fac pe toate celelalte suportabile.

Variante de ingrijire
Daca nu vrei sa renunti la job si crezi ca poti sa impaci ambele segmente ale vietii tale, probabil vei petrece ceva timp gandindu-te ce variante exista pentru copilul tau.

Daca nu exista bunici in ecuatie, atunci ramai cu doua variante: babysitterul sau cresa. Cel mai greu este insa sa te obisnuiesti cu gandul ca micutul tau va fi in compania unor straini cea mai mare parte din zi.

Cateva sfaturi:

  • ai grija ca servicul ales sa fie unul de calitate;
  • comunica cu ingrijitorul copilului tau ori de cate ori este nevoie; totusi, nu exagera cu telefoanele;
  • explica-i copilului unde va merge; va fi mai greu la inceput, va plange, dar tu trebuie sa fii ferma;
  • programeaza activitati impreuna cu copilul tau in timpul tau liber.

Negocierea
Timpurile s-au schimbat, o mama care lucreaza are mult mai multe avantaje acum decat acum 20 de ani. Totul este sa fii sigura ca stii ce ai de facut si ca esti hotarata sa negociezi cu seful tau programul de lucru.

Cel mai important este sa ramai calma si sa-ti cunosti punctele slabe si pe cele puternice la fel ca si prevederile Codului Muncii. Fa o lista a atributiilor si una a capacitatilor tale, demonstreaza sefului tau ca esti in continuare cea mai capabila persoana pentru acest job, dar, in acelasi timp, subliniaza ca prioritatile tale s-au schimbat si ca ai nevoie de un program mai flexibil.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Relatii
Buton