Cum să-ți ferești copilul de situații periculoase

hepta_10401De ce trebuie să discutăm cu cei mici

  1. De cele mai multe ori, noi nu discutăm cu copiii  despre aceste lucruri cci ne temem să nu îi speriem și să le băgăm idei în cap.
  2. Trebuie să avem asemenea discuții, dar pe un ton firesc, ca cel folosit când vorbim joaca în mijlocul străzii și de ce e ea periculoasă.
  3. Copiii trebuie să înțe­lea­gă cât mai devreme că sunt situații în lumea aceasta mare care pot fi periculoase pentru ei. Și trebuie să știe că au alături niște parinti care îi sustin necondiționat și pe care pot conta, ca să îi învețe cum să trăiască în siguranță în această lume mare. Numai astfel ei pot crește cu adevarat încrezători și se pot afla în siguranță.
  4. Unele povesti cu morală sunt special concepute pentru a le veni în ajutor părinților. Capra cu trei iezi este un asemenea exemplu. Citește-i povestea!

 

În caz de pericol…
Învață-l să refuze

Chiar dacă toată familia vrea să consolideze bunele maniere, copilul trebuie să înțeleagă că nu trebuie, sub nicio formă, să accepte ceea ce îi cere un adult să facă, numai pentru a fi politicos.

Stabiliți strategii
Trebuie să faceți împreuna strategii în caz de pericol –  ce va face în caz că se rătăceste. Pe vremea noastra, eram sfătuiți să mergem la un milițian/polițist, dar de multe ori copilul nu poate găsi un asemenea personaj destul de repede sau aproape de acea zona. O idee mai bună ar fi s ceară ajutorul unei mame sau unei bunici din apropiere.

Dați-vă un punct de întâlnire
Dacă sunteți la cumparaturi sau la un spectacol, stabiliți dinainte un punct de întâlnire, în caz ca vă pierdeți. Un punct vizi­bil și populat. Dar învățați copilul să nu se ducă singur acolo, ci să ceară ajutorul unei femei.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau
Buton